Ising kan ha forårsaket russisk flystyrt

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ising på flykroppen kan ha vært årsaken til at et russisk passasjerfly styrtet like etter avgang fra byen Tjumen. Minst 31 mennesker mistet livet i tragedien.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Fakta om flyulykker i Russland
* April 2012: Minst 31 mennesker mistet livet og tolv overlevde da et passasjerfly styrtet ved byen Tjumen i Sibir.


* September 2011: Et fly som fraktet det russiske ishockeylaget Lokomotiv Jaroslavl, styrtet like etter avgang fra Jaroslavl. I alt 45 mennesker omkom.

* August 2011: Alle de elleve om bord mistet livet da et transportfly styrtet etter at én av flyets motorer begynte å brenne.

* Juni 2011: 47 mennesker mistet livet da et passasjerfly på vei fra Moskva til Petrozavodsk vest i Russland styrtet like før landing.

* Desember 2010: Tolv personer mistet livet da et militærfly styrtet sentralt i Russland på grunn av en teknisk feil.

* Desember 2010: To mennesker mistet livet og 87 ble skadd da et Tupolev Tu-154 passasjerfly måtte nødlande etter at tre av motorene sviktet like etter avgang.

* August 2010: Elleve personer omkom da et Antonov An-24-fly styrtet i tykk tåke i Sibir.

* April 2010: Polens president Lech Kaczynski (60) var blant de 96 menneskene som mistet livet da Tupolev Tu-154-flyet de var om bord i, styrtet under innflygingen til byen Smolensk vest i Russland.

Kilder: Nyhetsbyrået DPA og NTB

– Flyet styrtet trolig fordi det ble overiset, sier en anonym tjenestemann som deltar i etterforskningen av ulykken, ifølge nyhetsbyrået Interfax.


Tolv mennesker overlevde ulykken, men tilstanden for dem er kritisk, opplyser katastrofedepartementet i Tjumen.

Det var 39 passasjerer og et mannskap på fire om bord da det tomotors propellflyet til det private selskapet Utair styrtet i Sibir mandag. Alle de fire besetningsmedlemmene mistet livet i ulykken, melder nyhetsbyrået RIA Novosti.

Gransking

Transportdepartementet startet umiddelbart en gransking av tragedien. Ferdskriver og taleregistrator er allerede funnet, ifølge russiske medier.

– Etterforskerne arbeider nå med de overlevende som helsemessig er i stand til å forklare seg, skriver den russiske nettavisen Gazeta.ru.

Les også: Vordende brudgom døde i flystyrt

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etterforskerne mente tidligere mandag at feil fra flygerne eller flygelederne eller en teknisk svikt i flyet kan ha forårsaket ulykken. De utelukket et terrorangrep.

Delt i tre

Det italienskbygde ATR-72-flyet hadde nettopp tatt av fra flyplassen i byen Tjumen med kurs for oljebyen Surgut, som også ligger i Sibir, da det styrtet 30-35 kilometer fra byen. Tjumen ligger 210 mil øst for Moskva.

Flyet forsøkte å foreta en nødlanding da det styret. Det ble delt i tre biter og begynte å brenne etter krasjlandingen, ifølge lokalmyndighetene i Tjumen.

– Noen minutter etter avgang forsvant flyet fra radaren, og besetningen opprettet ikke kontakt med flygelederen, opplyser granskningskommisjonen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Byttes ut

Russlands påtroppende president Vladimir Putin har sagt at de eldste flyene i Russland skal tas ut av drift innen utgangen av dette året.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Myndighetene har allerede satt søkelyset på det som er beskrevet som dårlig utdanning av russiske flygere og slappe sikkerhetsrutiner i flytrafikken. De ønsker derfor også å begrense antallet flyselskaper sterkt.

Flere ulykker

I september 2011 mistet 44 mennesker livet da et passasjerfly fra RusAir styrtet ved en motorvei nord i Russland.

I april 2010 mistet 96 mennesker livet, blant dem den polske presidenten Lech Kaczynski, da et Tupolev-fly styrtet nær Smolensk vest i Russland. Mandagens ulykke fikk også politiske konsekvenser da avtroppende president Dmitrij Medvedev avlyste et planlagt møte med lederne for protestbevegelsen i Russland.

Se også: Mer enn 100 omkom i flystyrt

Les flere nyheter