Sen Dorsin-scoring reddet RBK-poeng

Steffen Iversen jubler for scoring under eliteseriekampen i fotball mellom Lillestrøm og Rosenborg på Åråsen stadion søndag kveld. Foto: Daniel Sannum Lauten / Scanpix
Steffen Iversen jubler for scoring under eliteseriekampen i fotball mellom Lillestrøm og Rosenborg på Åråsen stadion søndag kveld. Foto: Daniel Sannum Lauten / Scanpix

På overtid av tilleggstiden dukket Mikael Dorsin opp og reddet 2-2 for Rosenborg borte mot Lillestrøm i eliteserien fotball søndag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eliteserien fotball menn søndag, 2. runde:

Fredrikstad – Stabæk 5– 1 (2-1)

7624 tilskuere.Mål: 0-1 Franck Boli (4), 1-1 Tarik Elyounoussi (14), 2-1 Etzaz Hussain (41), 3-1 Alex Valencia (53), 4-1 Andreas Landgren (75), 5-1 Benjamin Dahl Hagen (84).

Dommere: Anders Johansen, Brevik.

Gule kort: Thomas Holm, Fredrikstad, Christer Kleiven, Ricardo Clark, Stian Sortevik, Stabæk.

Lagene:

Fredrikstad (4-3-3): Jon Knudsen – Andreas Landgren, Vidar Martinsen (Ole Strømsborg fra 86.), Kevin Duré, Benjamin Dahl Hagen – Thomas Holm (Alexander Ruud Tveter fra 71.), Khalifa Jabbie, Etzaz Hussain – Ole Jørgen Halvorsen, Tarik Elyounoussi, Alex Valencia (Mouhamed Gueye fra 82).

Stabæk (4-4-2): Jan Kjell Larsen – Bjarni Ólafur Eiriksson, Tor Marius Gromstad, Sean Cunningham, Vegard Eggen Hedenstad – Adnan Haidar (Bjarte Haugsdal fra 74.), Ricardo Clark, Christer Kleiven, David Antonius Hanssen (Stian Sortevik fra 46.) – Mads Stokkelien (Torstein Andersen Aase fra 58.), Franck Boli.

Haugesund – Molde 2-0 (1-0)

4880 tilskuere

Mål: 1-0 Alexander Toft Søderlund (15), 2-0 Søderlund (53).

Dommer: Tore Hansen, Mandalskameratene.

Gult kort: Tor Arne Andreassen, Haugesund.

Lagene:

Haugesund (4-4-2): Per Morten Kristiansen – Vegard Skjerve, Umaru Bangura, Derek Decamps, Joakim Våge Nilsen – Maic Sema (Håvard Storbæk fra 64.), Trygve Nygaard, Ugonna Anyora, Tor Arne Andreassen – Alexander Toft Søderlund (Oddbjørn Skartun fra 88.), Nikola Djurdjic (Geir Ludvig Fevang fra 83.).

Molde (4-2-3-1): Espen Bugge Pettersen – Knut Olav Rindarøy, Even Hovland, Vegard Forren, Magne Simonsen (Zlatko Tripic fra 58.) – Daniel Berg Hestad, Magnus Wolff Eikrem (Emmanuel Ekpo fra 46.) – Magne Hoseth (Davy Claude Angan fra 75.), Joshua Gatt, Jo Inge Berget – Mattias Moström.

Sogndal – Hønefoss 0-0

3886 tilskuere

Dommer: Trygve Kjensli, Nesodden.

Gult kort: Kenneth Udjus, Henrik Furebotn, Sogndal, Helge Haugen, Hønefoss.

Lagene:

Sogndal (4-4-2): Kenneth Udjus – Eirik Skaasheim, Jasmin Mecimovic (Gustav Valsvik fra 30.), Hannu Jarl Johannes Patronen, Taijo Teniste – Tonny Brochmann (Ruben Digernes Holsæter fra 90.), Stephane Diarra Badji, Henrik Furebotn, Ørjan Hopen – Malick Mane, Ulrik Flo (Tore André Flo fra 77.).

Hønefoss (4-4-2): Steve Clark – Arnor Sveinn Adalsteinsson, Frode Lafton, Kristjan Örn Sigurdsson, Alexander Groven – Heiner Mora, Rune Bolseth, Helge Haugen, Riku Riski – Remond Macougne Mendy, Kenneth Di Vita Jensen.

Viking – Odd Grenland 1-0 (0-0)

8.323 tilskuere

Mål: 1-0 André Danielsen (75).

Dommer: Trond Ivar Døvle. Svarstad.

Gult kort: Valon Berisha, Viking, Paul Addo, Odd Grenland.

Lagene:

Viking (4-3-3): Rune Almenning Jarstein – Jon-Helge Tveita, Johan Lædre Bjørdal, Indridi Sigurdsson, Trond Erik Bertelsen – André Danielsen, Martin Ørnskov, Valon Berisha – Yann-Erik De Lanlay (Veton Berisha fra 84.), Henri Anier (Erik Nevland fra 68.), Trond Olsen (Vidar Nisja fra 59.).

Odd Grenland (4-3-3): André Hansen – Emil Jonassen, Steffen Hagen, Morten Fevang, Paul Addo – Simen Brenne, Jone Samuelsen, Frode Johnsen – Snorre Krogsgård (Mattias Andersson fra 78.), Torgeir Børven, Adem Güven.

– --

Lillestrøm – Rosenborg 2-2 (1-1)

9238 tilskuere

Mål: 1-0 Johan Andersson (7), 1-1 Steffen Iversen (11), 2-1 Luke Rodgers (78), 2-2 Mikael Dorsin (90).

Dommer: Brage Sandmoen, Kjelsås.

Gult kort: Guy Roger Toindouba, Lillestrøm, John Chibuike, Mohammed Awal Issah, Jim Larsen, Rosenborg.

Lagene:

Lillestrøm (4-4-1-1): Sead Ramovic – Jesper Westerberg, Frode Kippe, Espen Nystuen, Steinar Pedersen – Erling Knudtzon, Guy Roger Toindouba (Ruben Gabrielsen fra 89.), Petter Vaagan Moen, Palmi Rafn Palmason – Johan Andersson (Luke Rodgers fra 73.) – Björn Bergmann Sigurdarson.

Rosenborg (4-4-2): Daniel Örlund – Jon Inge Høiland, Simen Wangberg, Jim Larsen, Mikael Dorsin – Borek Dockal, Markus Henriksen, Mohammed Awal Issah (Ole Selnæs fra 82.), Jonas Svensson (Daniel Fredheim Holm fra 79.) – Steffen Iversen (Rade Prica fra 72.), John Chibuike.

Neste runde:

9/4 Odd – Lillestrøm (16.00), Hønefoss – Fredrikstad (18.00), Rosenborg – Sogndal (18.00), Sandnes Ulf – Aalesund (18.00), Strømsgodset – Haugesund (18.00), Tromsø – Stabæk (18.00), Molde – Brann (20.00). 10/4 Vålerenga – Viking (19.00).

På TV-bildene i etterkant så det ut som om svensken var i offside da han fratok Lillestrøm seieren i siste liten. Målet kom etter at innleide Luke Rodgers hadde gjort 2-1-målet i debuten for de kanarigule.

Kampen åpnet med tette dueller og to lag som virkelig ønsket å gå seirende ut av oppgjøret. Sju minutter var spilt da Johan Andersson klinket Lillestrøm i ledelsen fra kanten av 16-meteren. Målet kom etter overgang og innlegg fra Erling Knudtzon.

Vertene var i ledelsen før evigunge Steffen Iversen viste spisskompetansen sin i Lillestrøm-boksen. Etter at Sead Ramovic reddet forsøket fra John Chibuike, dukket RBK-veteranen opp og chippet inn sin andre scoring på to kamper.

Etter scoringen fikk de 9238 frammøtte på Åråsen se få scoringer, men flere harde taklinger og brukbare målsjanser, særlig i starten av annen omgang. Først da Luke Rodgers, som er lånt inn fra amerikanske New York, entret banen for Andersson ble det måljubel.I det 78. minutt klinket Petter Vaagan Moen til og traff tverrliggeren, og ballen spratt rett ned. Mens publikum undret på om den var over mållinjen, stupte Rodgers fram og nikket LSK i ledelsen. Hjemmejubelen varte i et kvarter på Åråsen. Dorsins scoring sørget for at Rosenborg forble ubeseiret på årets to første eliteseriekamper.

Les også:

Utklassingsseier for Fredrikstad

Sogndal landet på hjemmebane

Strand senket Vålerenga

Les mer om fotball

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden