Utklassingsseier for Fredrikstad

Fredrikstads Etzaz Hussain jubler etter å ha satt inn 2-1 målet i eliteseriekampen i fotball mellom Fredrikstad og Stabæk søndag kveld. Foto: Linn Cathrin Olsen / NTB scanpix.
Fredrikstads Etzaz Hussain jubler etter å ha satt inn 2-1 målet i eliteseriekampen i fotball mellom Fredrikstad og Stabæk søndag kveld. Foto: Linn Cathrin Olsen / NTB scanpix.

Fredrikstad snudde kampen og knuste etter hvert Stabæk 5-1 på hjemmebane. 7624 tilskuere fikk se økonomisk kriserammede FFK by opp til fest i sesongens første hjemmekamp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eliteserien fotball menn søndag, 2. runde:
Fredrikstad – Stabæk 5– 1 (2-1)

7624 tilskuere.Mål: 0-1 Franck Boli (4), 1-1 Tarik Elyounoussi (14), 2-1 Etzaz Hussain (41), 3-1 Alex Valencia (53), 4-1 Andreas Landgren (75), 5-1 Benjamin Dahl Hagen (84).

Dommere: Anders Johansen, Brevik.

Gule kort: Thomas Holm, Fredrikstad, Christer Kleiven, Ricardo Clark, Stian Sortevik, Stabæk.

Lagene:

Fredrikstad (4-3-3): Jon Knudsen – Andreas Landgren, Vidar Martinsen (Ole Strømsborg fra 86.), Kevin Duré, Benjamin Dahl Hagen – Thomas Holm (Alexander Ruud Tveter fra 71.), Khalifa Jabbie, Etzaz Hussain – Ole Jørgen Halvorsen, Tarik Elyounoussi, Alex Valencia (Mouhamed Gueye fra 82).

Stabæk (4-4-2): Jan Kjell Larsen – Bjarni Ólafur Eiriksson, Tor Marius Gromstad, Sean Cunningham, Vegard Eggen Hedenstad – Adnan Haidar (Bjarte Haugsdal fra 74.), Ricardo Clark, Christer Kleiven, David Antonius Hanssen (Stian Sortevik fra 46.) – Mads Stokkelien (Torstein Andersen Aase fra 58.), Franck Boli.

Haugesund – Molde 2-0 (1-0)

4880 tilskuere

Mål: 1-0 Alexander Toft Søderlund (15), 2-0 Søderlund (53).

Dommer: Tore Hansen, Mandalskameratene.

Gult kort: Tor Arne Andreassen, Haugesund.

Lagene:

Haugesund (4-4-2): Per Morten Kristiansen – Vegard Skjerve, Umaru Bangura, Derek Decamps, Joakim Våge Nilsen – Maic Sema (Håvard Storbæk fra 64.), Trygve Nygaard, Ugonna Anyora, Tor Arne Andreassen – Alexander Toft Søderlund (Oddbjørn Skartun fra 88.), Nikola Djurdjic (Geir Ludvig Fevang fra 83.).

Molde (4-2-3-1): Espen Bugge Pettersen – Knut Olav Rindarøy, Even Hovland, Vegard Forren, Magne Simonsen (Zlatko Tripic fra 58.) – Daniel Berg Hestad, Magnus Wolff Eikrem (Emmanuel Ekpo fra 46.) – Magne Hoseth (Davy Claude Angan fra 75.), Joshua Gatt, Jo Inge Berget – Mattias Moström.

Sogndal – Hønefoss 0-0

3886 tilskuere

Dommer: Trygve Kjensli, Nesodden.

Gult kort: Kenneth Udjus, Henrik Furebotn, Sogndal, Helge Haugen, Hønefoss.

Lagene:

Sogndal (4-4-2): Kenneth Udjus – Eirik Skaasheim, Jasmin Mecimovic (Gustav Valsvik fra 30.), Hannu Jarl Johannes Patronen, Taijo Teniste – Tonny Brochmann (Ruben Digernes Holsæter fra 90.), Stephane Diarra Badji, Henrik Furebotn, Ørjan Hopen – Malick Mane, Ulrik Flo (Tore André Flo fra 77.).

Hønefoss (4-4-2): Steve Clark – Arnor Sveinn Adalsteinsson, Frode Lafton, Kristjan Örn Sigurdsson, Alexander Groven – Heiner Mora, Rune Bolseth, Helge Haugen, Riku Riski – Remond Macougne Mendy, Kenneth Di Vita Jensen.

Viking – Odd Grenland 1-0 (0-0)

8.323 tilskuere

Mål: 1-0 André Danielsen (75).

Dommer: Trond Ivar Døvle. Svarstad.

Gult kort: Valon Berisha, Viking, Paul Addo, Odd Grenland.

Lagene:

Viking (4-3-3): Rune Almenning Jarstein – Jon-Helge Tveita, Johan Lædre Bjørdal, Indridi Sigurdsson, Trond Erik Bertelsen – André Danielsen, Martin Ørnskov, Valon Berisha – Yann-Erik De Lanlay (Veton Berisha fra 84.), Henri Anier (Erik Nevland fra 68.), Trond Olsen (Vidar Nisja fra 59.).

Odd Grenland (4-3-3): André Hansen – Emil Jonassen, Steffen Hagen, Morten Fevang, Paul Addo – Simen Brenne, Jone Samuelsen, Frode Johnsen – Snorre Krogsgård (Mattias Andersson fra 78.), Torgeir Børven, Adem Güven.

Senere kampstart (20.00):

Lillestrøm – Rosenborg.

Neste runde:

9/4 Odd – Lillestrøm (16.00), Hønefoss – Fredrikstad (18.00), Rosenborg – Sogndal (18.00), Sandnes Ulf – Aalesund (18.00), Strømsgodset – Haugesund (18.00), Tromsø – Stabæk (18.00), Molde – Brann (20.00). 10/4 Vålerenga – Viking (19.00).

Både Fredrikstad og Stabæk er tippet i bunnen av årets eliteserie. Det var dermed en viktig seier for hjemmelaget. Etter hvert vartet rødbuksene opp med godt angrepsspill og hjemmelagets supportere ropte “Karusell» på tribunen. Stabæk hadde lite å by på offensivt etter at målscorer Franck Boli løp seg tom. Til tross for en meget tynn spillerstall har Fredrikstad profiler som Tarik Elyounoussi og Etzaz Hussain, som også var toneangivende i dagens kamp. Totalt sett virket hjemmelaget langt mer solide i alle ledd enn Stabæk i dagens kamp.

Les også: Sogndal landet på hjemmebane

Fredrikstad fikk en marerittstart på kampen da tidligere Stabæk-keeper Jon Knudsen gjorde en stor brøler allerede etter fire minutter og Franck Boli satte inn 1-0 til gjestene. Fredrikstad var tydelig rystet av kalddusjen, men slett forsvarsspill av Stabæk gjorde at hjemmelaget brøt høyt i banen og ballen havnet etter hvert hos Tarik Elyounoussi som utlignet etter 14 minutter.

4-1 med hælen

Rødbuksene tok gradvis over initiativet i kampen og burde tatt ledelsen etter snau halvtimen, men Ole Jørgen Halvorsen skjøt utenfor. Etter 41 minutter tok imidlertid hjemmelaget ledelsen da Etzaz Hussain kjempet til seg ballen, fikk vendt opp på femmeteren og banket ballen i nettaket. En fortjent ledelse til pause for Fredrikstad.

Fredrikstad fortsatte å dominere i 2. omgang, og Alex Valencia satte inn 3-1 etter 53 minutter etter å ha blitt spilt fri av Tarik Elyounoussi. Kampen døde litt ut etter dette, men de gangene Fredrikstad bestemte seg hang ikke Stabæk med.

Etter 75 minutter punkterte Fredrikstad kampen etter flott angrepsspill. Innbytter Alexander Ruud Tveter serverte høyreback Andreas Landgren som elegant hælsparket ballen i mål. Venstreback Benjamin Dahl Hagen satte inn 5-1 på hjørnespark etter slett markering av et Stabæk i full oppløsning.

Bra oppmøte

Gledelig for Fredrikstad var det også at publikumsbudsjettet holdt. Det økonomisk skakkjørte laget fra plankebyen var avhengig av 7200 mennesker og hvis man klarer å varte opp med angrepsspill som i dag bør flere enn de 7624 tilskuerne som møtte opp i dag komme framover.

Fredrikstad skal til Hønefoss i neste runde før de møter en av gullfavorittene Rosenborg i fjerde serierunde. Stabæk skal ut i en vanskelig kamp mot Tromsø på Alfheim, og må heve seg betraktelig før den kampen. De bærumslaget presterte i dag holdt nemlig ikke eliteseriekvalitet. I fjerde runde møter de Hønefoss på Nadderud.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden