Sogndal landet på hjemmebane

En rufsete gressmatte inviterte ikke til finspill da Sogndal kom ned på jorda igjen med 0-0 hjemme mot Hønefoss.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eliteserien fotball menn søndag, 2. runde:
Fredrikstad – Stabæk, Haugesund – Molde, Sogndal – Hønefoss 0-0, Viking – Odd Grenland 1-0.

Senere kampstart (20.00): Lillestrøm – Rosenborg.

Spilt lørdag: Strømsgodset – Vålerenga 3-2 (1-2).

Spilt fredag: Brann – Sandnes Ulf 3-1 (1-1).

Spilles mandag: Aalesund – Tromsø.

Etter sjokkåpningen med 4-0 over Odd Grenland, var det tilbake til hverdagen for Sogndal søndag. I en relativt tam og jevnspilt kamp klarte ingen av lagene å få ballen i mål. To treff i stolpeverket – ett til hvert lag – ble beholdningen for publikummet på Fosshaugane.

Det startet riktig nok lovende for vertene, som gikk rett i angrep og fikk sin første sjanse etter 15 sekunders spill. Malick Mane nådde ikke fram på Ulrik Flos innlegg, og muligheten endte i utspill fra femmeteren.

Mane fikk en ny sjanse på pasning fra Flo ti minutter senere, men Hønefoss-keeper Steve Clark avverget headingen. Deretter gikk gjestene i angrep, og Kenneth Di Vita Jensen var nær ved å gi HBK ledelsen, men traff stolpen.

Etter en times spill sang det igjen i metallet på Fosshaugane da Tonny Brochmann ladet kanonen fra rundt 20 meter. Ballen dundret i tverrliggeren, som hindret danskens tredje eliteseriescoring for sesongen.

I vårkalde Sogndal fikk hjemmepublikummet litt å juble for da Tore André Flo entret banen etter 77 minutter. Men verken 38-åringen eller noen andre spillere kom nærmere scoring, og kampen ebbet ut til 0-0. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden