Bergingsbil fulgte med vogntog ned skrent

Da en bergingsbil skulle hjelpe et vogntog som sperret veien ved Leirosen i Nordland søndag, fulgte bergingsbilen etter ned en bratt skrent. Vogntogsjåføren er brakt til sykehus.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ulykken med det utenlandske vogntoget skjedde på fylkesvei 78 ved halv ti-tiden søndag formiddag, opplyser Helgeland politidistrikt.

– Det ble stående og sperre det ene kjørefeltet, og det ble meldt at det var glatt på stedet. En bergingsbil ble rekvirert. Klokka 12 fikk vi melding om at vogntoget hadde dratt med seg bergingsbilen ned en skrent, forteller operasjonsleder Bente Bygdås til NTB.

Sjåføren av bergingsbilen klarte å komme seg ut før bilen forsvant ned den rundt 50 meter høye skrenten.Den 49-årige litauiske vogntogsjåføren ble imidlertid med ned, og han ble sittende fastklemt. Mannen ble kjørt i ambulanse til sykehus i Sandnessjøen. Sykehuset opplyser at han er alvorlig skadd, men at tilstanden er stabil.

Vogntoget fraktet fisk, og ulykkesbilene vil tidligst bli fjernet mandag, opplyser politiet. Vogntoget begynte å lekke olje etter ulykken, og brannvesenet har lagt ut lenser i vannet nedenfor.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden