Märtha har solgt englebøker for 30 millioner

FLENGENDE KRITIKK: Prinsesse Märtha Louise selger bøker som varmt hvetebrød, men det er ikke fordi hun er flink til å skrive, mener reklameekspert. (Foto: NTBscanpix)
FLENGENDE KRITIKK: Prinsesse Märtha Louise selger bøker som varmt hvetebrød, men det er ikke fordi hun er flink til å skrive, mener reklameekspert. (Foto: NTBscanpix)

Og det det skyldes utelukkende drahjelpen hun har fått fra prinsessetittelen, mener reklamemann Trond Blindheim.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tilbake i februar lanserte prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Nordeng bok nummer to basert på pensum fra den såkalte engleskolen.

De to bøkene har så langt et samlet totalopplag på 126.300 eksemplarer, melder Dagbladet. Det gir klingende mynt i kassa.

Beregninger avisa har gjort viser at bøkene har sopet inn rundt 33 millioner kroner.

- Tittelen betyr alt

Mens forlagssjefen for sakprosa i Cappelen Damm, Ida Berntsen, mener de to englebøkene har truffet en trend i det norske bokmarkedet, så mener reklameekspert Trond Blindheim at det høye opplaget utelukkende skyldes Märthas kongelige bakgrunn.

- Det betyr absolutt alt — ett hundre prosent. Det er prinsessetittelen som skaper oppmerksomhet rundt bøkene, som gjør at folk blir nysgjerrige på dem, sier Blindheim til Dagbladet.

Les også: Professor: - La meg teste englefjærene dine, Märtha

Statsviter: - Märtha utnytter tittelen

Selv om Märtha i 2002 ga avkall på tiltaleformen Hennes Kongelige Høyhet, så har hun fortsatt prinsessetittelen.

Statsviter Erik Lundesgaard mener salgstallene til englebøkene viser hvilken markedsføringskraft som ligger i det kongelige.

- Jeg mener Märtha utnytter en offisiell tittel i forretningsøyemed, slår han fast overfor Dagbladet.

Prinsesse Märtha Louisese personlige asistent, Carina Scheele Carlsen, ønsker ikke å kommentere Dagbladets beregninger eller svare på kritikken fra Blindheim og Lundesgaard.

Les også:

Nå er Märtha millionær igjen

Engleskole i minus


Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden