Spillanmeldelse av Asura's Wrath

Asura's Wrath: Helsprøtt japansk blandingsprodukt

Skjermbilde fra spillet.

Sinne har fått et nytt ansikt, og Asura's Wrath byr på en helt unik spillopplevelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fakta Asura's Wrath

Utgis på: Playstation 3, Xbox 360

Testet på: Playstation 3

Utgivelsesdato: 22. februar 2012

Aldersmerking: 16+ (www.pegi.info)

Sjanger: Action

Utvikler/utgiver: CyberConnect2/Capcom

Asura's Wrath handler om halvguden Asura som på kort tid mister kone, datter og jobbstatus. Da er det ikke rart at man blir litt sint. Det er denne vreden han utnytter på sin vei mot hevn. En vei fylt til randen med episke oppgjør, spennende karakterer og et fabelaktig audiovisuelt preg.

Spillet er helt tydelig japansk; alt fra hovedmenyen til de sykt overdrevne actionsekvensene er som hentet rett fra Dragonball Z eller Naruto. Parallellen til de japanske animasjonsseriene er langt fra tilfeldig. For ikke bare ligner selve innholdet og den visuelle stilen svært på det populære mediet, Asura's Wrath fungerer også til tider som en vaskekte anime.

Ved å benytte seg av såkalte «quick time events», filmsekvenser man påvirker ved å trykke på riktig knapper til riktig tid, klarer spillet å holde deg som spiller aktiv hele tiden. Og takk og pris for det, siden Asura's Wrath er nesten mer film enn spill. I de tilfellene man tar direkte kontroll over sinnataggen er man redusert til å denge eller skyte løs på fiender i kjent stil, og disse spillmekanikkene er langt fra polerte eller interessante nok til å vare i lengden.

Det er først når man bekjemper en boss som er tusen ganger sin egen størrelse ved å hamre løs på en knapp, og samtidig utfører raffinerte stikkebevegelser, at man merker hvor godt implementert disse «quick time event»-sekvensene er. Og da er det vanskelig å ikke elske Asura's Wrath for det det er: En herlig, helsprø og episk interaktiv japansk anime-serie.

Les også:

WipEout: Heftig racing

Les alt om spill

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden