Strand senket Vålerenga

Strømsgodset kunne juble over sesongens første seier da Vålerenga ble slått 3-2 lørdag. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
Strømsgodset kunne juble over sesongens første seier da Vålerenga ble slått 3-2 lørdag. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix

Da det så ut til å bli 2-2 dukket tidligere Vålerenga-spiller Lars Iver Strand opp og nikket inn vinnermålet ett minutt på overtid for Strømsgodset.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eliteserien fotball menn lørdag, 2. runde:

Strømsgodset – Vålerenga 3-2 (1-2).

Spilt fredag: Brann – Sandnes Ulf 3-1 (1-1).

Spilles søndag: Fredrikstad – Stabæk, Haugesund – Molde, Sogndal – Hønefoss, Viking – Odd Grenland, Lillestrøm – Rosenborg.

Spilles mandag: Aalesund – Tromsø.

I hjemmedebuten på Marienlyst kom Strand inn på banen etter 66 minutter. Den skadeforfulgte midtbanespilleren sørget for sesongens første triumf for hjemmesterke drammensere da han skallet inn frisparket fra Lars Christopher Vilsvik.

– Utrolig glad for å score for Godset i min første hjemmekamp. Jeg er ikke helt i hundre, men det holdt til å komme innpå og score. Vi skal ikke steile ut av stadion, men det er et stort potensial i dette laget. Dette lover godt, sa Strand.

Han har slitt med skader i flere år og var fullstendig ute i kulden i Vålerenga. Det var liten tvil om at scoringen betydde mye for ham. Vinnermålet kom dessuten foran VIF-klanen.

– Jeg tenkte ikke spesielt over at Lars Iver Strand scoret, men det er hyggelig for ham. Det var veldig unødvendig å glippe mot slutten og ikke få med seg poeng. Godset var bedre enn oss, sa Vålerenga-trener Martin Andresen.

Feiret ikke

Før det hadde debutant og innbytter Adama Diomande (22) utlignet med sin første ballberøring i det 47. minutt da han kom inn ved sidebytte. Han brukte hodet på en retur etter at Alfred Sankoh hadde truffet tverrliggeren.

Tidligere Godset-spiss Marcus Pedersen (21) ga Vålerenga ledelsen da han fikk stå helt umarkert på bakre stolpe og nikke inn 1-0 etter innlegg fra Harmeet Singh etter halvspilt 1. omgang.

– Moro å spille på Marienlyst igjen. Jeg valgte å ikke feire av respekt for Godset. Vi burde fått ett poeng, men SIF er blant Norges beste hjemmelag, sa Pedersen.

Øyvind Storflor brakte balanse i regnskapet etter 34 minutter da han fikk all verdens tid til å plassere ballen nede i hjørnet. Bare halvannet minutt senere sov Godset-forsvaret, og Kristofer Hæstad kunne nikke ballen i tomt mål til vill jubel fra flere hundre VIF-supportere.

Uro på tribunen

I jubelen kollapset sperringene på grunn trykket fra menneskemengden. Hjelpekorpset fra Røde Kors var på stedet med ambulanse, og deres mannskap tok seg av de skadde sammen med stadionlegen. Politiet og sikkerhetsvakter måtte i tillegg bryte inn mellom flere VIF-supportere da det var tilløp til bråk på tribunen.

Ghaneseren Mohammed Abu startet for Strømsgodset bare én dag etter at han kom fra Tyskland. 20-åringen som er på utlån fra Manchester City styrte midtbanen til hjemmelaget. Hos gjestene skapte Håvard Nielsen (18) og Marcus Pedersen stadig trøbbel for Strømsgodsets forsvar.

Vålerenga har ikke vunnet på Marienlyst siden 2008.

– Ubeskrivelig deilig. Vi er best og vant fortjent, men jeg er ikke veldig godt fornøyd med prestasjon vår, spesielt i 1. omgang. Jeg fryktet denne kampen på grunn av mange skader og fordi vi er lite samspilt. Det var viktig å få den første seieren, sa SIF-trener Ronny Deila.

Les mer om fotball

Les flere nyheter


Personvernpolicy