Fin flyt i påskeutfarten

FLYTER GODT: Mange setter retningen for påskefjellet denne helgen, men så langt flyter trafikken greit over hele landet.(Foto: NTBscanpix)
FLYTER GODT: Mange setter retningen for påskefjellet denne helgen, men så langt flyter trafikken greit over hele landet.(Foto: NTBscanpix)

Med unntak av noe kø på E6 mellom Minnesund og Espa fløt påsketrafikken fint lørdag. Alle vinterfarbare fjelloverganger er også åpne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På de fleste overgangene både i nord og sør er det bra føre og fri ferdsel. Unntaket er E69 mellom Skarsvåg og Nordkapp, der det er kolonnekjøring, opplyser trafikkoperatør Trude Lindstad i Statens vegvesen.

– Trafikken flyter greit. Vi tror folk fordeler avreisene mye mer enn før, sier Lindstad til NTB.

I tillegg til tett trafikk og noe kø på E6, var det lørdag tett trafikk på E16 over Sollihøgda.

Natt til lørdag fikk bare kjøretøy over 7,5 tonn slippe til på riksvei 7 over Hardangervidda, og da bare i form av kolonnekjøring. Lørdag er det enkelte steder smal vei over vidda på grunn av snø som har føyket, men det er ingen restriksjoner for noen kjøretøy.

Les også: Styr unna påskekøen med Google Maps

Riksvei 51 over Valdresflya åpnet fredag etter vinterstengning, og hele påsken vil veien være nattestengt mellom klokken 20 og 8.

På grunn av anleggsarbeid i tunneler er det kolonnekjøring på riksvei 15 over Strynefjellet fram til klokka 17.30 lørdag, men etter dette er strekningen åpen for fri ferdsel gjennom hele påsken.

Les også:

Slik blir påskeværet

Slik blir lammelåret best

Les flere nyheter

Personvernpolicy