Kobler dødsulykke opp mot voldsskadd mann i Skien

Politiet i Skien ser en sammenheng mellom dødsulykken på Bamble og mannen som ble funnet med en alvorlig hodeskade i Skien. Både ulykken og funnet av mannen fant sted fredag morgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokka 5.54 fikk politiet i Skien melding om at en mann som kjørte en pickup, hadde mistet livet på stedet da han frontkolliderte med et vogntog i 70-sone på E18. En halv time før – klokka 5.25 – meldte et avisbud fra om at det lå en ille tilredt mann på en gårdsplass på Bakken i Skien like ved politihuset.

– Vi arbeider ut i fra at føreren av bilen kan ha hatt noe med voldsepisoden å gjøre, men vi må avklare det, sier politiinspektør Knut Kolloen i Telemark politidistrikt til NTB.

Den hardt skadde mannen er operert ved Oslo universitetssykehus Ullevål dit han ble brakt med luftambulanse.

Mulig trekantdrama

Den 42 år gamle mannen ble funnet foran et hus der det bor en kvinne som politiet fredag ettermiddag hadde brakt inn til avhør i et forsøk på å få brakt klarhet i hva som kan ha skjedd.

Det er på det rene at de to og mannen i begynnelsen av 50-årene fra Grenland som omkom i ulykken, kjente hverandre og er tilknyttet et belastet miljø.

– En teori er at det er et mulig trekantdrama. Det skal ha vært en høylytt krangel i løpet av natten fra stedet hvor mannen ble funnet. Vi prøver å få verifisert det, sier Kolloen.

Fastklemt

Det er rundt tre mil fra Bakken i Skien der den voldsskadde mannen ble funnet og til stedet på E18 der ulykken fant sted.

Mannen kom over i motsatt kjørefelt og frontkolliderte med et vogntog.

– Han ble sittende fastklemt og omkom på stedet. Føreren av vogntoget er på Sykehuset Telemark. Han er ikke fysisk alvorlig skadd, sier operasjonsleder Karl Jørgensen i Telemark politidistrikt til NTB.

Les flere nyheter

Personvernpolicy