Miljøbevegelsen med sterk kritikk mot Oljefondet

Lars Løvold og Lars Haltbrekken raser mot norsk investeringsprofil. Foto: Regnskogsfondet og NTB scanpix.
Lars Løvold og Lars Haltbrekken raser mot norsk investeringsprofil. Foto: Regnskogsfondet og NTB scanpix.

Regnskogfondet og Naturvernforbundet ber regjeringen å stanse Oljefondets investeringer som bidrar til regnskograsering.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en rapport de to miljøorganisasjonene har utarbeidet om Oljefondets investeringer kommer det fram at norske myndigheter investerer 82 milliarder kroner i sju bransjer som er ansvarlige for massiv regnskogødeleggelser verden over.

Les også: Oljefondet investerer mindre i Europa

Norge investerer 27 ganger mer i disse bransjene enn den årlige summen regjeringen bruker på å bevare regnskogen.

– Jens Stoltenberg kan ikke sitte stille og akseptere at regjeringens prestisjeprosjekt for å redde regnskogen saboteres av at stadig mer av Norges oljepenger investeres i regnskogsødeleggelse, sier Lars Løvold, daglig leder i Regnskogfondet.

Regnskogfondet mener regjeringen må granske hvordan Oljefondet bidrar til regnskogsødeleggelse, og hvilke tiltak som må settes inn for å unngå dette i framtida. Samtidig må oljefondets etikkråd granske alle dagens investeringer i selskaper som opererer i bransjer hvor risikoen for regnskogsødeleggelse er høy, mener miljøorganisasjonene.

Les flere nyheter

Personvernpolicy