To kollisjoner på Gardermoen på 40 minutter:

SAS- og Norwegian-fly kolliderte på Gardermoen

KOLLIDERTE: To fly kolliderte på Gardermoen torsdag kveld. Vingene på et SAS- og et Norwegian-fly borti hverandre. SAS-flyet var i ferd med å bli trukket ut fra gaten med en traktor, mens flyet fra Norwegian var på vei til å parkere ved siden av. Bildet er tatt fra et fly som kom inn og parkerte i gaten ved siden av. Foto: Daniel Bernstein / NTB scanpix
KOLLIDERTE: To fly kolliderte på Gardermoen torsdag kveld. Vingene på et SAS- og et Norwegian-fly borti hverandre. SAS-flyet var i ferd med å bli trukket ut fra gaten med en traktor, mens flyet fra Norwegian var på vei til å parkere ved siden av. Bildet er tatt fra et fly som kom inn og parkerte i gaten ved siden av. Foto: Daniel Bernstein / NTB scanpix

Mange passasjerer fikk seg en ubehagelig overraskelse da de to flyene støtte sammen på Gardermoen i 18.45-tiden torsdag kveld. I tillegg skal en passasjerbro ha truffet et annet SAS-fly.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to flyene støtte sammen da Norwegian-flyet ble taxet inn til naboplassen der et SAS-fly allerede sto parkert, skriver VG Nett.

– Sammenstøtet skjedde i forbindelse med at SAS-flyet ble skjøvet bakover, og et Norwegian-fly taxet inn til naboplassen. Da toucher vingene mot hverandre, sier informasjonssjef i SAS, Knut Morten Johansen, til VG Nett.

Les også: Russisk fly i nestenulykke ved Gardermoen

– Et SAS-fly sto på gate 13 og ble pushet ut da et Norwegian-fly på vei inn traff SAS-flyet med vingen. Det resulterte i at vingletten på Norwegian-flyet falt av og SAS-flyet fikk en skade på halen, sier Jo Kobro, informasjonssjef ved Oslo lufthavn, til Dagbladet.

Ingen skal ha blitt skadd i kollisjonen og det skal kun være snakk om beskjedne skader på de to involverte flyene.

– Det er jo snakk om svært lav hastighet, og ingen passasjerer var i fare. Likevel er begge flyene nå tatt ut av trafikk for å sjekkes, sier han videre.

Både Norwegian- og SAS-flyet er av typen Boeing 737. Ytterst på den ene vingen på Norwegian-flyet ble skadd i sammenstøtet, og den oppstikende delen som kalles «winglet» falt av.

Les også: Fant farlig motorfeil på Airbus-fly

Det er uklart hvordan dette kunne skje, men passasjerer hos begge selskapene må forvente noe forsinkelse på grunn av uhellet.

Hendelsen skal ha funnet sted rundt klokken 18.45 torsdag kveld.

Hvor lenge de to maskinene må stå på bakken og hvor mye sammenstøtet vil koste de to selskapene, er foreløpig uvisst. Men det vil bli dyrt.

– Vi ser selvsagt alvorlig på dette. Vi har tatt ut flyet av trafikk og har fått satt inn et nytt. Det er store kostnader ettersom en hel winglet har falt av, flyet er ikke brukbart nå, sier informasjonssjef Åsa Larsson i Norwegian til VG Nett.

Se også: Filmet ødelagt vinge

Ifølge Dagbladet skal det ha skjedd ytterligere en krasj på Gardermoen i kveld. I det andre tilfellet skal flybroen ha truffet et annet parkert SAS-fly. Denne hendelsen skjedde kun 40 minutter tidligere.

– Flybrua, det vil si armen som forbinder flyet og terminalbygningen, løp løpsk idet den skulle settes på det nylig parkerte flyet. Den fortsatte oppover i stedet for å stanse på riktig sted, og skadde døra på flyet, opplyser SAS' informasjonssjef Knut Morten Johansen til Dagbladet.

Ifølge Johansen var det heller ikke her noen fare for passasjerenes liv og helse.

Passasjerene om bord tok seg ut flyets andre utganger uten dramatikk.

Begge ulykkene vil bli gransket.

Les også: 47 nestenulykker i spansk luftrom i fjor


Les flere nyheter her

Personvernpolicy