Volvo kaller tilbake 115.000 biler

EIER DU EN SLIK? Volvo S60 er en av modellene som må kalles tilbake grunnet trøbbel med kollisjonsputene. (Foto: NTBscanpix)
EIER DU EN SLIK? Volvo S60 er en av modellene som må kalles tilbake grunnet trøbbel med kollisjonsputene. (Foto: NTBscanpix)

Problemer med kollisjonsputer som ikke løser seg ut, gjør at Volvo må tilbakekalle 115.000 splitter nye biler. Nærmere 4000 nordmenn blir berørt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag ble det klart at tusenvis av norske BMW-eiere blir berørt av en produksjonsfeil fra den tyske bilgiganten, som må tilbakekalle 1,3 millioner BMW-er.

Nå får de selskap av Volvo-eierne. Det skal dreie seg om modellene S60 og XC60 som bygges ved fabrikken i Gent i Belgia, i tillegg til V70 og S80 som bygges i Göteborg.

At de aktuelle bilmodellene kommer fra flere fabrikker kan tyde på at feilen ligger hos underleverandører, ifølge svenske Aftonbladet.

Les også: Folkekjær stasjonsvogn

Volvo Norge opplyser at det er snakk om en kabling under setene som kan falle ned, som igjen kan føre til at kollisjonsputene ikke løser seg ut.

Teknisk ansvarlig for service i Volvo Norge, Sten Engebretsen, opplyser til VG Nett at 3787 biler i Norge vil bli innkalt. De venter nå på en oversikt over alle eierne, slik at hver enkelt bileier får beskjed.

- Det er en smal sak og feste dette igjen, og da er det ikke fare for at det kan falle ned igjen. Det er trolig en klips som ikke er satt på under montering på fabrikken, sier han til VG Nett.

Les også:

Fullhybrid til verdens tøffeste utholdenhetsløp

Se Up for denne bilen

Les flere nyheter

Personvernpolicy