Vågå-ordføreren er tiltalt

TILTALT: Rune Øygard ble torsdag tiltalt for seksuell omgang med en mindreårig jente. (Foto: NTBscanpix)
TILTALT: Rune Øygard ble torsdag tiltalt for seksuell omgang med en mindreårig jente. (Foto: NTBscanpix)

Rune Øygard (Ap) er tiltalt for seksuell omgang med en mindreårig jente. Det første overgrepet skal ha skjedd da jenta var under 14 år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tiltalen gjelder et tilfelle av seksuell omgang med jenta da hun var under 14 år samt flere tilfeller av seksuell omgang mens hun var mellom 14 og 16 år.

Ifølge tiltalen Hedmark og Oppland statsadvokatembeter tok ut torsdag fant overgrepene sted i tidsrommet fra 20. oktober 2009 til torsdag 1. september 2011.

Overgrepene skal ha funnet sted både på Øygards bopel, på hans hytter og på flere hoteller, melder Aftenposten.

- Vil renvaske seg

Ordførerens forsvarer, Mette Yvonne Larsen, er overrasket over at politiet mener bevissituasjonen tilsier at det skal tas ut tiltale.

- Men Rune Øygard ser frem til å få muligheten til å bli helt renvasket, i stedet for at saken blir henlagt og det er en uklarhet rundt om han har begått disse handlingene eller ei, sier Larsen.

I midten av februar hevdet lokalavisa Gudbrandsdølen Dagningen å erfare at statsminister Jens Stoltenberg tidligere skal ha uttalt at han aksepterte forholdet mellom Øygard, og den mindreårige jenta Vågå-ordføreren den gang var siktet for å ha hatt seksuell omgang med.

- Statsministeren ønsker ikke å kommentere en sak som er under etterforskning, opplyste statssekretær Hans Kristian Amundsen til ABC Nyheter den gang.

Les også: Stoltenberg: - Rettsvesenet håndterer saken

- En belastning

Øygard ble anmeldt av jentas mor 18. september i fjor, dagen etter at han hadde deltatt på en middag sammen med blant andre Jens Stoltenberg.

Rune Øygard har hele tiden benektet all skyld i saken. Han valgte også å ikke ta permisjon mens etterforskningen har gågått, til tross for at Stoltenberg ba ham gjøre nettopp det.

– Det er en belastning for ham at det er tatt ut tiltale, men dette er en mulighet til å få saken godt belyst. Vi har tillit til at retten vil skjønne at han ikke har begått disse handlingene, sier Larsen.

I stedet har Øygard gått sykmeldt store deler av perioden . I oktober ble Øygard også gjenvalgt som ordfører i Vågå.

Les også:

Grov beskylding mot Stoltenberg

Vågå-ordføreren takker kona

Les flere nyheter

Personvernpolicy