Tiåring lurte pedofil overgriper i felle

AVSLØRT MED NINTENDO: Det var en spillkonsoll av typen Nintendo DS den ti år gamle jenta brukte for å avsløre den pedofile overgrepsmannen. Foto: Koji Sasahara (AP Photo)
AVSLØRT MED NINTENDO: Det var en spillkonsoll av typen Nintendo DS den ti år gamle jenta brukte for å avsløre den pedofile overgrepsmannen. Foto: Koji Sasahara (AP Photo)

En ti år gammel jente i England brukte spillkonsoll for å avsløre overgrepsmann.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den raskttenkende jenta klarte ved hjelp av sin Nintendo DS å ta bilde av en pedofil mann mens han antastet henne, skriver The Daily Mail.

Etter at jenta viste bildet for foreldre og politiet, ble 46 år gamle John Fisher raskt gjenkjent og arrestert for overgrepet.

Sterkt bevis

Ipswich Crown Court har nå idømt mannen tre og et halvt års fengselsstraff basert på det både politiet og retten kaller for et «uomtvistelig bevis».

Les også: Voldtektsdømt lege anker forvaringsdommen

Den nå pedofilidømte 46-åringen beskyldes for første gang å ha forsøkt seg på overgrep på jenta da hun var ni år gammel i januar 2010, og igjen i november 2011, da hun altså klarte å ta bilde av ham med kamerafunksjonen på Nintendo-konsollen.

I tillegg til fengselsstraffen, og for å forebygge tilsvarende aktiviteter i lokalsamfunnet, ble Fisher samtidig dømt til å ha begrenset kontakt med mindreårige under 16 år de neste ti årene.

Tiltrekkes av ungjenter

Fishers forsvarer sier at klienten hans har innrømmet forholdene han er dømt for, men at han aldri før har begått tilsvarende lovovertredelser, og at han heller aldri tidligere har vært straffet. Den tiltalte har i avhør like fullt innrømmet at han tiltrekkes av unge jenter i begynnelsen av tenårene.

Les også: Ti års forvaring for voldtektsdømt lege

Etterforskningsleder Annabelle Bunn ved Suffolk-politiet berømmer jenta for hennes mot og for at hun klarte å være så klartenkt da udåden ble gjennomført.

– Hennes raske tankegang ved å bruke spillkonsollen til å ta bilde av gjerningsmannen er utvilsomt et godt bevis for hva som har skjedd her. Hun har også vært modig nok til å stå frem og rapportere hendelsen, samtidig som hun har gitt oss en fullstendig og nøyaktig beskrivelse av hva hun har vært utsatt for.

Innrømmer forholdene

John Fisher nektet i utgangspunktet for å ha antastet henne, men innrømmet forholdet da han ble konfrontert med bildene.

– Han hadde rett og slett ikke noe annet valg enn å innrømme at han hadde gjort akkurat det som jenta hadde rapportert, sier Bunn i en kommentar etter domfellelsen.

Les også:

- Stor fare for at hovedtiltalte begår nye overgrep

Fengsel eller forvaring i lommemannsaken

Slik skal Nintendo kapre spillere

Hackere angrep Nintendo

Les flere nyheter her

Personvernpolicy