Passasjerer måtte overmanne amok flykaptein

- Vi går ned, vi går ned, be deres siste bønn, skal kapteinen ha ropt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En flykaptein ansatt i selskapet Jetblue gikk berserk under en flyvning tirsdag, og passasjerer om bord på flyet måtte overrumple ham mens flyet gjorde en nødlanding. Det melder Daily Mail.

Den 49 år gamle kapteinen, som har vært ansatt i flyselskapet i 12 år, skal blant annet ha ropt: «be deres siste bønn, be deres siste bønn» og at det var en bombe om bord på flyet.

Se mobilvideo fra kabinen her

Kapteinen på flyvningen fra New York til Las Vegas skal ha blitt krakilsk da han etter en tur på toalettet ble låst ute av cockpiten av andrepiloten, som var bekymret for 49-åringens oppførsel.

Da han oppdaget at han var låst ute av cockpiten skal han ha flyttet seg til bakerst i flyet, hvor han begynte å rope trusler knyttet til Iran, Irak og Afghanistan, ifølge passasjer Tony Antolino.

Se også: Flyvertinne: - Vi kommer til å krasje

Antolino og tre andre passasjerer, blant andre en pensjonert politimann og en tidligere fengselsvakt, endte opp med å holde den ustyrlige piloten nede, mens flyet gjorde en nødlanding på Rick Husband Amarillo International Airport i Texas.

Den krakilske kapteinen skal først ha forsøkt å storme cockpiten, men det var da han begynte å gå mot en av nødutgangene at passasjerene skjønte at de måtte ta affære:

- Jeg ville ikke at han skulle åpne den døren. Jeg visste at hvis han gjorde det, ville vi ikke sitte her nå, sier den tidligere fengselsvakten David Gonzales til ABC News.

Tilfeldigvis var en rekke av passasjerene om bord på flyet på vei til en sikkerhetskonferanse:

- Han valgte feil fly. Det var svære menn om bord som taklet ham rett ned. Det var olympisk nivå på det som ble gjort, sier et vitne til CBS.

Les også: Mann amok med brannslange på familiekino

Les flere nyheter

Personvernpolicy