Gudstjeneste for tomme stoler i 37 år

Gudstjeneste for tomme stoler i 37 år
Gudstjeneste for tomme stoler i 37 år

En kirke i Danmark holder fast ved at det skal holdes to gudstjenester hver søndag, selv om så å si ingen har møtt fram de siste 37 årene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sist søndag sto samtlige 325 stoler tomme under gudstjenesten klokken 11.30 i Vollsmose kirke i Odense, og det kom ikke som noen stor overraskelse verken på presten eller andre.

Slik var det også under 48 av fjorårets 52 søndager, og slik har det i stor grad vært de siste 37 årene, skriver Fyens Stiftstidende.

Menighetsrådet holder likevel fast ved at det skal holdes to gudstjenester, mens biskop Kresten Drejergaard mener at det er sløsing med ressurser.

– Det er sløsing med penger og skader kirkens omdømme å holde fast ved to gudstjenester, når det spares andre steder i samfunnet, mener Drejergaard.

Les også: Kirke full av rumpetrykk

Formannen i menighetsrådet medgir at det har vært vanskelig å få folk til å komme på søndagens andre gudstjeneste.

– Denne gudstjenesten holdes for tiden klokken 11.30, men resultatet er det samme som de siste 37 år, nemlig at ingen deltar, skriver Inge Reenberg i en redegjørelse til biskopen.

Domprost Henrik Wigh-Poulsen i Sct. Knuds-prosti mener det lokale menighetsrådet er på bærtur og varsler nå budsjettkutt.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy