Saget av seg foten for å slippe jobb

En arbeidsledig 56-åring fra Østerrike tok kampen for arbeidsledighetstrygd til et nytt nivå.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hans Uri hadde vært langtidsledig da han fikk beskjed fra det lokale arbeidskontoret ville stoppe trygdeutbetalingene, om han ikke takket ja til noen av jobbtilbudene de la på bordet, melder TV-kanalen ORF.

Da arbeidskontoret krevde at Uri gjennomgikk en helseundersøkelse, fikk han en merkelig idé.

Brukte sirkelsag

I et desperat forsøk på å bli erklært arbeidsufør hentet han fram en sirkelsag, og kappet egenhendig av seg sin egen fot like over ankelen.

Etter å ha kvittet seg med foten, i dobbel forstand, ringte han ambulanse. Grunnet et voldsomt blodtap var Uri døden nær, og han ble fraktet med luftambulanse til sykehuset i Graz.

– Dette var nøye planlagt. Han ventet til konen og sønnen var ute av huset og han var alene, forteller politisjef Franz Fasching til ORF.

Les også: NAV oppdaget trygdesvindel for 190 millioner i 2011

Har fortsatt en fot innenfor

Planen til Uri fungerte så som så. Det lokale arbeidskontoret sier at selv om det er en tragisk sak, så vil ikke hendelsen hjelpe Uri i å oppnå sitt mål, skriver britiske Daily Mail.

– Selv om man har mistet en fot, betyr ikke det at man automatisk er arbeidsufør. Så snart han er ute av sykehuset vil vi se hvilke jobber vi kan finne til ham, sier arbeidskontorets talsmann, Hermann Gössinger.

Les også: - Trolig den største svindelen noensinne

Les flere nyheter

Personvernpolicy