Spurs slo ut Bolton etter sjansekanonade

PUNKTERTE KAMPEN: Gareth Bale scoret ett av målene da Tottenham slo ut Bolton i FA-cupens kvartfinale tirsdag. Foto: Kirsty Wigglesworth / Ap / NTB scanpix

Bolton-keeper Ádám Bogdán sto trolig sitt livs kamp, men det løsnet til slutt for Tottenham tirsdag kveld. London-laget gikk til FA-cupens semifinale med 3-1-seier.

Engelsk FA-cup fotball tirsdag, kvartfinaler:

Sunderland – Everton 0-2 (0-1)

Mål: 0-1 Nikica Jelavic (24), 0-2 David Vaughan (selvmål 57).

43.140 tilskuere

Tottenham – Bolton 3-1 (0-0)

Mål: 1-0 Ryan Nelsen (74), 2-0 Gareth Bale (76), 2-1 Kevin Davies (90), 3-1 Louis Saha (90).

30.718 tilskuere

Kilde: NTB

Først da Ryan Nelsen stanget inn en corner etter 73 minutter, kunne Spurs-spillerne puste lettet ut. To minutter senere punkterte Gareth Bale kampen etter et flott løp.

– Vi har hatt en lang sesong, men vi har vist at vi ønsker å snu trenden og fortsette å vinne, sa Bale etter kampen.

Bogdán var lenge i det umulige hjørnet og spilte som en levende vegg. Tottenham hadde 12 avslutninger mot Boltons null i første omgang. Etter pause fortsatt stormløpet mot den ungarske sisteskansen.

Tottenham ble flere ganger stoppet av imponerende dobbeltredninger. Men da Rafael van der Vaart slo corner i det 74. minutt, var Bogdán på bærtur. Nelsen vant luftkrigen i feltet og ga vertene ledelsen.

Trøstemål

Bolton måtte flytte seg opp i banen for å jakte utligning, og da fikk Tottenham en overgangsmulighet. Jermain Defoe slo en perfekt ball til hurtigtoget Bale, som iskaldt satte inn 2-0.

Gjestene fikk et trøstemål like før slutt. Ivan Klasnic slo et godt innlegg til Kevin Davies, som scoret med en flott heading. Men det hjalp lite for Bolton. Louis Saha ble kveldens siste målscorer på overtid.

Før kampen benyttet noen av Bolton-spillerne muligheten til å besøke lagkameraten Fabrice Muamba på sykehus. 23-åringen fikk hjertestans da kvartfinaleoppgjøret opprinnelig skulle spilles, og kampen måtte utsettes til tirsdag.

To lokaloppgjør

I tirsdagens andre kvartfinale tok Everton en sterk borteseier over Sunderland. den tidligere Rangers-angriperen Nikica Jelavic sendte gjestene i føringen midtveis i første omgang. Etter en knapp time var Sunderlands David Vaughan uheldig da han gjorde 0-2 med et selvmål.

I semifinalen venter byrival Liverpool for Everton. Kampen spilles på Wembley 14. april. Dagen etter møtes byrivalene Chelsea og Tottenham i den andre kampen.

– Alle ønsker å vinne FA-cupen. Vi har en god sjanse nå. Det blir en tøff motstander i Chelsea, men vi skal gi alt for å vinne, sa Bale.