Heis veltet på sykehjem - pasient døde

VELTET: En midlertidig trappeheis som ble benyttet ved E.C.Dahls sykehjem i Trondheim veltet fremover, og tok med seg både hjelpepleier og pasient i fallet. (Illustrasjonsfoto: Norges Handikapforbund Trøndelag)
VELTET: En midlertidig trappeheis som ble benyttet ved E.C.Dahls sykehjem i Trondheim veltet fremover, og tok med seg både hjelpepleier og pasient i fallet. (Illustrasjonsfoto: Norges Handikapforbund Trøndelag)

En pasient i 80-årene døde ved et sykehjem i Trondheim etter at trappeheisen han ble fraktet i veltet. En beklagelig ulykke, sier enhetsleder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ulykken skjedde ved E.C.Dahls sykehjem på morgenen 22.mars da pasienten skulle fraktes ned fra andre etasje, melder NRK Trøndelag.

En midlertidig heis var montert, men øverst i trappa fikk den overvekt og tippet fremover. Pasienten som fikk skade i ansikt, hode og venstre arm ble sendt rett til St. Olavs Hospital.

Sovnet inn

Samme ettermiddag ble personen i 80-årene sendt tilbake til sykehjemmet, med konstatert brudd i venstre arm.

Rundt klokken 03 påfølgende natt sovnet pasienten stille inn. Hendelsen er gjennomgått både av sykehjemmet og Trondheim eiendom. Politiet er også varslet.

- Dette er en beklagelig ulykke som vil bli undersøkt videre, sier enhetsleder ved sykehjemmet, Oddvar Høiås til NRK Trøndelag.

Les også: Pleier anmeldt for sexovergrep - skal pleie andre gamle

Varsler full gjennomgang

Kommunaldirektør for helse og velferd i Trondheim, Helge Garåsen, presiserer at de ennå ikke kan si om det er en sammenheng mellom dødsfallet og ulykken.

Trondheim eiendom, som står ansvarlig for bygningen ulykken skjedde i, står på at beslutningen om å benytte trappeheis, fordi den ordinære heisen var ute av drift, som fullt forsvarlig.

- Vi hadde ingen indikasjoner som motbeviste dette. Trondheim eiendom vil sammen med sine rådgivere ha en full gjennomgang av hjelpemiddelet, slik at slike tragiske ulykker ikke skjer én gang til, heter det i en redegjørelsen.

Les også:

Private sykehjem i Oslo bryter loven

Sykehjem i Østfold ble evakuert

Les flere nyheter

Personvernpolicy