Åpen for alle - alltid

Nevland reddet poeng for Viking

POENGDELING: Sandnes Ulf og Viking fikk med seg ett poeng hver fra rogalandsderbyet mandag kveld. Foto: Scanpix
POENGDELING: Sandnes Ulf og Viking fikk med seg ett poeng hver fra rogalandsderbyet mandag kveld. Foto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Viking måtte kjempe hardt for poeng borte mot eliteseriedebutant Sandnes Ulf, men en sen scoring av veteranen Erik Nevland ga 2-2 i rogalandsderbyet mandag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kampen var 84 minutter gammel da 34-åringen var høyest på en corner fra Valon Berisha og stanget Viking til årets første eliteseriepoeng. Sandnes Ulf ledet to ganger, men maktet ikke å stå distansen ut i tåkehavet på hjemmebane.

Les også: Nye Lillestrøm skuffet

Innledningsvis i eliteseriedebuten satset Sandnes Ulf på å slå lange baller opp mot store, sterke Gilles Ondo. Det tok ikke lang tid før det lønnet seg. Etter en halvklarering fra Viking-forsvaret, plukket Kamal Saaliti opp ballen og sendte den raskt videre til Steinthor Thorsteinsson. Han fant Ondo, som alene med Rune Almenning Jarstein var iskald og dunket inn 1-0 etter 11 minutter.

Les også: Rosenborg sa takk for sist

Vertene virket til å ha brukbart kontroll på «storebror» Viking i første omgang, men var litt uheldige da gjestene fikk kvittert i kampens 27. minutt. Henri Anier gjorde en flott jobb ved å dra seg forbi to mann. Skuddet gikk via en Ulf-forsvarer og over keeper Bo Andersen. Aksel Berget Skjølsvik prøvde å avverge, men nådde ikke fram.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Nederlagsdømte Sogndal knuste Odd

Etter knappe timen fikk den tidligere Viking-spilleren Vegard Aanestad sagt et herlig «takk for sist». Etter et fint angrep fikk han ballen fra Andreas Ulland Andersen, dro av en mann og klinket ballen opp i nettaket til 2-1. Det lugget i beina hos slitne Ulf-spillere mot slutten, men Viking slet med å skape de store sjansene i på Sandnes stadion. Et sjakktrekk skulle vise seg å bli innbyttet av Nevland for unge, lovende Anier. 34-åringen kriget inn 2-2 og reddet et viktig poeng for Viking i serieåpningen.

Les flere nyheter