Andersen fikk sparken i Karlsruhe

Den norske fotballtreneren Jørn Andersen fikk mandag sparken i tyske Karlsruhe. Klubben er nest sist i 2. Bundesliga.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens Ståle Solbakkens tillit begynner å bli relativt tynnslitt i Bundesliga-klubben Köln, kan Jørn Andersen allerede krysse av for nok et mislykket opphold på en trener-CV som begynner å bli ganske brokete.

Den tidligere toppscoreren i tysk Bundesliga, som også fikk tysk statsborgerskap allerede i 1993, ble engasjert i Karlsruhe-jobben tilbake i november.

Siden den gang har det blitt fattige to seire på 13 forsøk i serien, og totalt åtte poeng.

Tremålstap ble kroken på døra

Lørdag tapte Karlsruhe 0-3 for topplaget Greuther Fürth. Sent søndag kveld ble sportsdirektør Oliver Kreuzer og styret enige om å sparke treneren.

– Det er ingen avgjørelse tatt mot Andersen som person, sa klubbpresident Ingo Wellenreuther på en pressekonferanse mandag.

Markus Kauczinski tar over treneransvaret. Han har til nå vært trener for klubbens reservelag. Tre ganger tidligere har han hatt midlertidig treneransvar for A-laget.

Kauczinski var blant annet hovedtrener i fem dager før Andersen tok over, og han ledet da klubben til sin første seier på 11 kamper. Også i sine tidligere vikaroppdrag har han hatt suksess, men han manglet tysk elitetrenerlisens og kunne derfor ikke få jobben på permanent basis.

Les også: Sparket i Mainz

Sliter tungt

Forrige uke fikk 41-åringen sin lisens, og mye tyder på at Andersens dager i klubben var talte allerede da.

– Dette er ingen overgangsløsning. Markus får kontrakt til sommeren 2014 uavhengig av hvilken divisjon vi spiller i neste år, sa Kreuzer.

Det er sju poeng opp til sikker plass med sju kamper igjen å spille, men bare ett poeng opp til Alemannia Aachen på kvalifiseringsplass.

– Det er nok den vi må sikte på i første omgang, sa Kauczinski.– Jeg håper at vi berger plassen, sa Wellenreuther.

Les flere nyheter

Personvernpolicy