Fant bunaden sin på Finn - politiet gjorde ingenting

SALGSPLASSEN: Kort tide etter innbruddet fant sønnen til Siri Dale bunaden sin til salgs på Finn.no. Foto: Scanpix
SALGSPLASSEN: Kort tide etter innbruddet fant sønnen til Siri Dale bunaden sin til salgs på Finn.no. Foto: Scanpix

Siri Dale og sønnen fikk frastjålet bunadene sine, men fant både tyvegodset og tyven igjen på Finn.no. Politiet hadde derimot ikke ressurser til å gjøre noe.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyveriet fant sted i hjemmet til Dale på Grünerløkka i Oslo. Verdier for rundt 100.000 kroner ble stjålet. Deriblant to bunader.

Saken ble anmeldt 15.mars, og allerede dagen etter fant sønnen til Siri igjen sin egen bunad på netthandelsiden Finn.no, skriver Aftenposten.

Sønnen utveksler flere meldinger med selger, og later som han er interesset i å kjøpe bunaden. Selgeren, som også selger en rekke andre ting på nettstedet, ønsker ikke å møtes hjemme hos seg selv.

Informasjonen ble overlevert til politiet 16.mars, som var en fredag kveld. Der er svaret at fredagskvelder er travle, og at en oppklaring av et innbrudd derfor må nedprioriteres.

Les også: Mann dømt for 170 innbrudd på ett år

Seks dager senere blir saken henlagt, og annonsen på Finn er fjernet. Nå reagerer Siri Dale, og sier til Aftenposten at hun føler seg handlingslammet.

– Politiet syntes det var kjempetrist. De fortalte oss at vårt detektivarbeid stemte, og at dette var en mann som hadde lang fartstid som lovbryter, sier Dale til avisa.

Ettersom tyven var registrert på Finn.no, sitter nettstedet på informasjon om vedkommende. Men den er det bare politiet som kan be om.

Ved Grønland politistasjon opplyses det om at de vil se på saken igjen hvis det fremkommer nye opplysninger.

Les også:

Gir båteiere æren for tyverinedgang

Vann dyrere enn tyver

Les flere nyheter

Personvernpolicy