Åpen for alle - alltid

Nederlagsdømte Sogndal knuste Odd

Tonny Brockmann Christensen scorer for Sogndal under eliteseriekampen i fotball mellom Odd Grenland og Sogndal på Skagerak Arena i Skien søndag kveld. Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX
Tonny Brockmann Christensen scorer for Sogndal under eliteseriekampen i fotball mellom Odd Grenland og Sogndal på Skagerak Arena i Skien søndag kveld. Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ingen eliteserieklubber kunne skilte med bedre resultater enn Odd Grenland før seriestart. Da alvoret startet søndag, røk skienslaget på 0-4-tap hjemme mot Sogndal.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Andre kamper:

Stabæk-AaFK 0-0

TIL-FFK 1-0

VIF-Haugesund 2-1.

Forskjellen på trening og alvor har neppe vært mer tydelig enn den ble for Odd Grenland da årets eliteseriesesong ble sparket i gang i Skien. I treningskampene har telemarkingene vunnet og vunnet, ikke ulikt slik mye av fjorårets høstsesong fortonet seg.


Den positive trenden førte til at klubben for få dager siden gikk ut med en offisiell målsetting om å ta medalje i eliteserien denne sesongen. Jakten på den medaljen kunne knapt startet på en verre måte.

Sogndal er tippet som klar nedrykkskandidat av de fleste fotballeksperter før sesongen. Borte fra laget er spillere som Even Hovland, Isaak Scheel og Ole Jørgen Halvorsen, som var svært sentrale da Sogndal reddet plassen på øverste nivå forrige sesong.

Mot medaljekandidat Odd Grenland var det likevel ikke mye som minnet om et nedrykksdømt mannskap. Tonny Brochmann kranglet inn 1-0 til gjestene etter å ha misbrukt en god mulighet like før. Foruten Frode Johnsens tverrliggertreff hadde et tamt og tilsynelatende nervøst hjemmelag lite å by på.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter sidebyttet ordnet Ørjan Hopen først 2-0 for Sogndal med et smart slått frispark. Ikke lenge etter scoret Brochmann sitt annet mål etter å ha kombinert flott med Malick Mane. Odd fikk både Fredrik Semb Berge og Magnus Lekven skadd i første omgang. Trener Dag-Eilev Fagermo valgte å bytte inn Torgeir Børven i et siste forsøk på å hente opp bortelagets sjokkledelse. Men bare sekunder senere fikk Henrik Furebotn tid og rom til å banke inn sitt første mål i eliteserien og 4-0 til Sogndal.


Les flere nyheter