Santorum mot seier i Louisiana

Nominasjonsvalget i Louisiana ser ut til å ende med seier til Rick Santorum. (Foto: Reuters/Scanpix)
Nominasjonsvalget i Louisiana ser ut til å ende med seier til Rick Santorum. (Foto: Reuters/Scanpix)

Kristenkonservative Rick Santorum har vunnet Republikanernes nominasjonsvalg i delstaten Louisiana, ifølge prognoser fra amerikanske TV-stasjoner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CNN og flere andre fjernsynsstasjoner melder at Santorum ligger an til å få 39 prosent av stemmene. Mitt Romney, som leder kampen om å bli Republikanernes presidentkandidat, ligger an til å få 30 prosents oppslutning.

– Til tross for at Romney har brukt mye penger på valgkampen her, så har Louisianas innbyggere gjennomskuet løgnene og svertekampanjene og stemt for en ekte konservativ, sa Santorum i sin seierstale.

Les også: USA-bosatte Frøydis gir republikanerne penge-pryl

Den tidligere senatoren fra Pennsylvania har nå vunnet nominasjonsvalgene og -møtene i elleve delstater. Likevel ligger han et godt stykke etter Romney, som har sikret seg mange flere delegater til Republikanernes landsmøte i august, hvor partiets presidentkandidat pekes ut.

Les også: Romneys motstandere kjemper til siste slutt

Prognosene fra Louisiana er basert på valgdagsmålinger og foreløpige resultater fra stemmeopptellingen. Kandidatene Newt Gingrich og Ron Paul ligger an til å havne henholdsvis på tredje og fjerde plass i valget.

Les flere nyheter

Personvernpolicy