Nye Lillestrøm skuffet i Hønefoss

Palmi Palmason tv og Mendy Remond I kampen mellom Hønefoss og Lillestrøm på AKA Arena på Hønefoss lørdag. Foto: Lise Åserud / Scanpix

Med ny trener og flere spennende tilvekster er det forventninger til Lillestrøm, men sesongåpningen lørdag endte med skuffende 0-0 borte mot nyopprykkede Hønefoss.

LSKs nye trener Magnus Haglund ga fem nykommere sjansen fra start i premieren. Keeperen Sead Ramovic var solid, men Petter Vaagan Moen skuffet i sitt comeback i norsk fotball. Den tidligere QPR-spilleren klarte aldri å dominere midtbanen med sine pasningsferdigheter.

Høyrebacken Jesper Westerberg er hentet fra svensk fotball, men imponerte ikke. Espen Nystuen fikk sjansen som makker til Frode Kippe i midtforsvaret. Han var nær scoring etter et kvarter, men Steve Clark i Hønefoss-buret reddet hodestøtet fra den tidligere Sandefjord-stopperen. Palmi Rafn Palmason (eks. Stabæk) har også et stykke igjen til toppformen.

Mora i tverrligger

I en sjanserik kamp klarte verken Hønefoss, som er tilbake i eliteserien etter én sesong i 1. divisjon, eller Lillestrøm å ta vare på mulighetene. Allerede etter halvannet minutt burde Kenneth Di Vita Jensen gitt HBK ledelsen, men han skjøt løst og rett på Ramovic fra fem meter.

Hønefoss-nykommer Heiner Mora burde scoret etter 32 minutter, men skjøt svakt utenfor etter at Ramovic først kom ut og gjorde målet mindre. Samme Mora lobbet i tverrliggeren etter 42 minutter. Ramovic fikk en hånd på ballen, om ikke hadde costaricaneren markert debuten i norsk eliteserie med mål. LSKs innbytter Mathis Bolly burde gitt LSK ledelsen på overtid, men avsluttet utenfor.

2. omgang ble ikke like sjanserik som den første. LSK flyttet Vaagan Moen fram, men uten særlig hell. Han vil tilbake på landslaget, men virker å ha en lang vei dit. Han pådro seg et gult kort i en heller blek kamp. Riku Riski fikk et mål annullert etter 62 minutter. Dommer Svein Oddvar Moen hadde blåst frispark for HBK, men burde gitt hjemmelaget fordel. Helt mot slutten kunne innbytter Kevin Beugre gitt Hønefoss tre poeng, men headingen gikk utenfor.

Gulbrandsen skadd

Da Hønefoss debuterte i eliteserien i 2010, innledet laget med seks strake tap. Denne gangen tok ringerikingene fortjent poeng i første forsøk mot et Lillestrøm som har mye å jobbe med i den offensive delen av spillet.

For LSK var det også dårlig nytt at spissen Fredrik Gulbrandsen måtte ut etter ti minutter. Sønnen til Tom Gulbrandsen, den tidligere landslagsspilleren som var i både LSK og HBK, har slitt med låret, men tok sjansen på spill i lørdagens sesongåpning. Han «sviktet» mot kunstgresset og måtte byttes ut. Det kan være flere uker til han er tilbake.Hos Hønefoss var Steve Clark og Heiner Mora best. Hos LSK var Bjørn Bergman Sigurdarson best. Han har mye fotball i seg, men ble veldig alene i angrepet. Sead Ramovic viser seg også som en poengvinner bakerst.