Spillanmeldelse: «Mass Effect 3»

«Mass Effect 3» er et storslått romepos

Skjermbilde fra spillet.

«Mass Effect 3» byr på et eventyr av galaktiske proporsjoner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fakta «Mass Effect 3»

Utgis på: PC, Playstation 3, Xbox 360

Testet på: Playstation 3, Xbox

Utgivelsesdato: 09. Mars 2012

Aldersmerking: 18+ (www.pegi.info)

Sjanger: Science fiction/Actionrollespill

Utvikler/utgiver: Bioware/Electronic Arts

I «Mass Effect 3» er det nok en gang den intergalaktiske muskelmannen og lederen John Shepard som står i sentrum for begivenhetene. Den onde og teknologisk overlegne maskinrasen Reaper truer med å utslette alt organisk liv i universet, og slikt fører til handling.

Til tross for at spillet kan karakteriseres som et actionrollespill, er det verken kampelementene eller rollespillelementene som gjør dette til et fantastisk spill. Det er det intrikate, intelligente universet og den engasjerende historien som er selve fundamentet i spillet.

Som spiller blir du dratt med på et romeventyr som tar for seg alt fra stormaktspolitikk til folkemord, og som setter fokus på vennskap og plikt, noe som gir deg noe å tenke på før du tar beslutninger i vanskelige situasjoner. Kombinert med stram regi, flott grafikk og flott lydbilde får spillet et uttrykk som er svært troverdig.

Les anmeldelsen av «Mass Effect 2»: Spektakulært i verdensrommet

Kampsystemet og miljøene i «Mass Effect 3» kan bli litt ensformig i lengden, og det er egentlig ikke å anbefale til spillere som ikke ønsker å ta del i historien og universet som ligger bak. Hvis du derimot ønsker å kjenne historien om John Shepard og hans misjon, og tør å la spillet engasjere deg, kan dette bli en av de beste spillopplevelsene du har hatt på veldig lenge.

Les også:

Spill når du tisser

Ung mester knuser all Wordfeud-motstand

Les alt om spill

Personvernpolicy