Toll ga Norge 200 milliarder i fjor

SOPER INN: Tollvesenet sprengte i 2011 for første gang 200 milliardersgrensen i inntekter fra toll og avgifter. Foto: Scanpix
SOPER INN: Tollvesenet sprengte i 2011 for første gang 200 milliardersgrensen i inntekter fra toll og avgifter. Foto: Scanpix

For første gang passerte Tollvesenets inntekter, til den norske statskassen, 200 milliarder i løpet av et år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ved inngangen til 2012, hadde Tollvesenet sopet inn 204,3 milliarder kroner i toll og avgifter. Det gjør 2011 til det mest lønnsomme året noensinne, og er en økning på 12 milliarder fra 2010, skriver Tollvesenets eget magasin På grensen.

Størst er den prosentvise økningen i merverdiavgift ved innførsel av varer, som økte fra 105 milliarder i 2010 til 115 milliarder for fjoråret.

Avdelingsdirektør Esben Wølner i Toll- og avgiftsdirektoratet, forklarer økningen med mer import og økte importpriser.

Les også: Tollregler ved netthandel

Veksten kommer til tross for at den norske kronen har vært rekordsterk, målt mot Norges viktigste importland, i 2011, skriver magasinet.

– Dette skal isolert sett gi lavere importverdi. Selv om inntektene fra merverdiavgift ved innførsel øker, har den styrkede kronen likevel bidratt til å dempe inntektsveksten for denne avgiften, konkluderer Wølner overfor På grensen.

Apropos toll; fredag klokken 15 gikk fristen ut for å legge inn bud på Tollvesenets egen auksjon av varer som er beslaglagt på grensen.

Les også:

Rekordmange tollbeslag i 2011

Her finner tollerne 123 kilo hasj i bobil

Les flere nyheter

Personvernpolicy