Kirkens Nødhjelp-ansatte fortsatt fast i Mali

En gruppe unge offiserer har tatt makten i et militærkupp i Mali. Fredag var situasjonen i landet rolig. Foto: Mali TV (Reuters)
En gruppe unge offiserer har tatt makten i et militærkupp i Mali. Fredag var situasjonen i landet rolig. Foto: Mali TV (Reuters)

De tre nordmennene fra Kirkens Nødhjelp som sitter fast i det kupprammede Mali, håper å kunne komme seg ut av landet tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Flyplassen er fortsatt stengt, men ryktene går om at den kan bli åpnet tirsdag i neste uke, sier Anne-Marie Helland, påtroppende generalsekretær i Kirkens Nødhjelp til NTB.

Sammen med sine kolleger Arne Grieg Riisnæs og Heidi Bye var hun i Malis hovedstad Bamako da de havnet midt i militærkuppet. Nå oppholder de seg hjemme hos en av hjelpeorganisasjonens lokalt ansatte mens de venter på å kunne reise hjem.

Les også: Kuppmakere i Mali har tatt kontroll over landet

– Vi har det bra og føler oss trygge, situasjonen virker å ha roet seg, sier Helland.

Hun forteller at maliere hun har snakket med ikke er redde, men tvert imot virker fornøyde med militærkuppet.

– Det har vært stor misnøye med presidenten og myndighetene. Likevel er det et usikkerhetsmoment med at kuppmakerne stort sett består av unge offiserer av lavere grad som er helt uten erfaring med å styre et land. De må spille kortene sine godt overfor det internasjonale samfunnet og få det til ikke å stanse bidragene til landet, sier Helland.

Les også:

Militærkupp i Mali

Kvinner må adlyde sin mann


Les flere nyheter her

Personvernpolicy