Fjernet svulst på 15 kilo

Leger i Bolivia har lykkes i å fjerne en 15 kg tung svulst fra en kvinne som var gravid i 35. uke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun har siden født et velskapt pikebarn.

- Vi tok ut en svulst på 15 kilo, og det var flere cyster i den. Kvinnen var en 25 år gammel kvinne som var 35 uker på vei, og dette var hennes første graviditet, sier lederen for legeteamet, Ariel Tapia, til AFP.

Visedirektør ved sykehuset Juan XXIII i La Paz sier operasjonen ble gjennomført forrige uke, og at moren tirsdag fødte en datter på nærmere tre kilo. Svulsten satt i kvinnens mage. Hun måtte dermed bære omkring på 18 ekstra kilo.

Tre grupper leger tok del i operasjonen; gynekologer, kirurger og fødselsleger.

- Jeg kjenner ikke til noen annen operasjon i Bolivia for å fjerne en svulst på denne størrelsen, sier Tapia.

Han sier kvinnen, som ikke har blitt identifisert, har vært et følelsesmessig vrak siden hun ankom sykehuset. Legene hadde nemlig først fortalt henne at hun måtte abortere barnet da livet hennes sto i fare på grunn av svulsten.

- Det er sannsynlig at kvinnen begynte å utvikle svulsten da hun var ti år gammel. Og selv om den var svært stor voldet den henne ikke større ubehag.

Les flere nyheter

Personvernpolicy