Millehaugen kjent skyldig i lagmannsretten

Stig Millehaugen ble torsdag kjent skyldig i overlagt drap og forsøk på overlagt drap. Her er han sammen med sin forsvarer Morten Furuholmen i Borgarting lagmannsrett. Foto: Berit Roald / Scanpix.
Stig Millehaugen ble torsdag kjent skyldig i overlagt drap og forsøk på overlagt drap. Her er han sammen med sin forsvarer Morten Furuholmen i Borgarting lagmannsrett. Foto: Berit Roald / Scanpix.

Stig Millehaugen og Ahmed Shahbaz Dad er i Borgarting lagmannsrett kjent skyldig i overlagt drap og overlagt drapsforsøk i den såkalte Haugerud-saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed har lagmannsretten kommet til samme konklusjon som tingretten i skyldspørsmålet. Millehaugen og medtiltalte Shahbaz Dad (29) nektet straffskyld i begge instanser.

Likevel ble Dad, en av lederne i B-gjengen, funnet skyldig i å ha bestilt drapet på gjengrivalen Mohammed «Jeddi» Javed av juryen i Borgarting lagmannsrett.

Les også: Klart for ny rettsrunde for Stig Millehaugen

Millehaugen er kjent skyldig i å ha utført oppdraget.

– Vi er selvfølgelig fornøyd med utfallet. Dette har vært en svært viktig sak for oss å få domfellelse i. Det dreier seg om leiemord, begått av en person som er dømt for drap tidligere og som er del av et gjengmiljø som er representert i mange alvorlige saker, sier statsadvokat Nina Margoth Prebe til NTB.

Hun takker «godt og grundig politiarbeid» for at Millehaugen og Dad er kjent skyldige i overlagt drap og forsøke på overlagt drap.

– Meget skuffet

– Min klient og jeg er naturligvis meget skuffet over denne kjennelsen. Juryen har tydeligvis hatt vanskelige drøftinger om bevisene siden den brukte ni timer på å komme fram til kjennelsen, sier Millehaugens forsvarer, advokat Morten Furuholmen, til NTB.

Han bekrefter langt på vei at han kommer til å anke videre til Høyesterett, men sier det er for tidlig å si noe om hva han vil anke over.

Les også: 21 års forvaring for Millehaugen

Javed ble funnet drept i en utbrent bil på Haugerud i Oslo om kvelden 19. januar 2009.

Ifølge påtalemyndighetens viktigste vitne, en mann som var med i bilen sammen med Millehaugen og Javed drapskvelden, var de tre på Haugerud for å planlegge en vinningsforbrytelse sammen.

Millehaugen skal ha forsøkt å drepe også ham, og er derfor også kjent skyldig i overlagt drapsforsøk.

Jobber mot forvaring

– Det han er funnet skyldig i er meget alvorlige handlinger, så jeg kommer til å konsentrere alt om å argumentere mot forvaringsstraff i min straffeutmålingsprosedyre, sier Furuholmen.

Prebe kommer til å be retten om forvaring for Millehaugen, og fengselsstraff for Dad. Da saken gikk for Oslo tingrett fikk Millehaugen 21 års forvaring for de samme forholdene, mens Dad fikk 21 års fengsel.

– Vi mener det vil være stor gjentakelsesfare av svært alvorlige forbrytelser etter endte soning av ordinær fengselsstraff, sier hun.

Millehaugen hevder at han ikke engang var på Haugerud på drapstidspunktet. Etterforskere fra Kripos fant imidlertid kruttpartikler på hendene og hanskene til Millehaugen, samt bensinrester på buksene til det tidligere medlemmet av Tveita-gjengen.

Hovedvitnet forklarte i retten hvordan han så at Millehaugen skjøt Javed i hodet mens de alle tre satt i samme bil på Haugerud.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy