Åpen for alle - alltid

- Kvinner er bedre sjefer

- Kvinner er bedre sjefer
- Kvinner er bedre sjefer
Artikkelen fortsetter under annonsen

I hvert fall hvis vi skal tro en fersk studie.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kvinner i lederroller later til å lede på en mer demokratisk måte, tillater i større grad de ansatte å ta del i beslutningsprosesser og etablerer bedre mellommenneskelig kommunikasjon.

De er konklusjonene i en studie gjennomført ved Universidad Carlos III de Madrid, melder Livescience.com.

- På linje med kjente kjønnsforskjeller i individuelt lederskap finner vi at på arbeidssteder med flere kvinnelige ledere er det mer individuell tilbakemelding til de ansatte, sier studiens forfatter, professor Eduardo Melero, til Livescience.

- På samme måte ser vi bevis, selv om det er svakere, på at beslutningene på arbeidsplassen blir fattet på mer demokratisk vis og at det er bedre mellommenneskelige kanaler for kommunikasjon.

Slike kanaler gir økt kommunikasjon mellom ledelsen og de ansatte i selskap med kvinner i lederposisjoner, heter det i studien. Dette gir en dobbelt fordel for organisasjonene. For det første kan selskapene gjøre mer informerte valg, siden arbeidstakernes tilbakemeldinger blir benyttet i beslutningsprosessene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I tillegg vil arbeidstakerne få en økt følelse av at de bidrar og at meningene deres blir hørt på jobb.

- Kvinnelige ledere later til å være mer innstilt på å bruke denne formen for praksis, individuelt samt overfor resten av ledelsen, sier Melero.

- Dermed kan ledergrupper med flere kvinner være mer effektivt.

Forskningen blir offentliggjort i Journal of Business Research og er basert på en studie av arbeidssteder i Storbritannia.

Melero analyserte dataene ved å se på antall kvinner i lederstillinger i ulike selskap og hvilke lederskapsstrategier disse bruker.

Les flere nyheter