- Ja, dette er ekte vare

EKTE VARE: Amazon har sett seg nødt til å drive litt brannslukking ettersom mange kjøpere av filmen «The Girl with the Dragon Tattoo» tror de har fått en ulovlig kopi av filmen i posten. (Skjermdump)
EKTE VARE: Amazon har sett seg nødt til å drive litt brannslukking ettersom mange kjøpere av filmen «The Girl with the Dragon Tattoo» tror de har fått en ulovlig kopi av filmen i posten. (Skjermdump)

DVD-coveret til den amerikanske versjonen av Stieg Larsson-filmen «Menn som hater kvinner», «The Girl with the Dragon Tattoo», er så dårlig at kjøperne tror de har blitt lurt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På netthandelen Amazon har det blitt så mye forvirring blant kjøpere av filmen, at selskapet har sett seg nødt til å legge ut en presisering.

– Vi har blitt gjort oppmerksomme på at det har vært en del forvirring rundt DVD-ens coverbilde, ettersom det kan se ut som en bootleg-kopi. Vi gjør derfor våre kunder oppmerksomme på at coverbildet faktisk er godkjent av filmens skapere, skriver netthandelen under den øvrige informasjonen om filmen.

Så kan man jo spørre seg om skaperne bak filmen kan være spesielt fornøyd med hvordan coveret på DVD-en har blitt seende ut.

De blasse fargene sender i hvert fall undertegnendes tanker i retning av mindre spennende filmopplevelser hentet fra nettet, der skjelvende kameraføring, lav oppløsning og enda verre lyd fra en mørk kinosal langt unna Norge er viktigere ingredienser enn selve filmen.

«The Girl with the Dragon Tattoo» er for øvrig en amerikansk nyinnspilling av den første av filmene i «Millenneium»-trilogien etter Stieg Larssons bøker som gikk sin seiersgang på norske kinoer for to-tre år siden.

Rollen som Lisbeth Sallander trakteres i den amerikanske versjonen av relativt ukjente Rooney Mara, mens Daniel Craig spiller Mikael Blomkvist.

I forbindelse med den svenske «Menn som hater kvinner»-premieren i 2009, intervjuet ABC Nyheter regissør Niels Arden Oplev. Hva han synes om radbrekkingen av coveret på den amerikanske versjonen er foreløpig ukjent.

Les flere nyheter

Personvernpolicy