Indisk storavis berømmer norske myndigheter

PROTESTER: Barnevernssaken i Stavanger, der to indiske barn er blitt tatt fra sine foreldre, har skapt voldsomt engasjement i India. Her indiske skolebarn som deltok i en protest utenfor den norske ambassaden i New Delhi i slutten av februar.(Foto: EPA)
PROTESTER: Barnevernssaken i Stavanger, der to indiske barn er blitt tatt fra sine foreldre, har skapt voldsomt engasjement i India. Her indiske skolebarn som deltok i en protest utenfor den norske ambassaden i New Delhi i slutten av februar.(Foto: EPA)

Den indiske storavisen The Times of India beklager hardkjøret mot Norge og medgir at kritikken i den omstridte barnevernssaken i Stavanger har vært uberettiget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge har nærmest vært et skjellsord i India de siste tre månedene, og indiske politikere og medier har anklaget norske myndigheter for alt fra rasisme til barnekidnapping.

Bakgrunnen for utfallene er en barnevernssak i Stavanger, der et indisk ektepar i mai i fjor ble fratatt sine to barn av barnevernet.

Søskenparet, en fem måneder gammel jente og hennes tre år gamle bror, ble plassert i beredskapshjem.

Kontaktet barnevernet

Indiske myndigheter engasjerte seg sterkt i saken, som fikk bred omtale i India og resulterte i en rekke utfall mot Norge.

Denne uka medga imidlertid barnas far i et intervju med avisen The Hindu at det var han selv som hadde kontaktet barnevernet fordi kona hadde psykiske problemer.

The Times of India berømmer nå norske myndigheter for å ha holdt hodet klart og opprettholdt taushetsplikten i saken.

– Det viser seg at de hadde en sterk sak. De ga ikke etter for det som må ha vært et enormt press om å oppgi detaljer om hva som virkelig lå bak, skriver avisen.

Les også: - Norsk barnevern er som Gestapo

Kritiserer myndighetene

The Times of India stiller derimot spørsmål ved indiske myndigheters håndtering av saken og mener at man på indisk side må ha kjent til realitetene.

– Det viste seg at barna ikke blir holdt atskilt, men er sammen. De er også hos en indisk familie, ikke en europeisk, skriver avisen.

– Barna ble traumatisert av foreldrene, ikke i fosterhjemmet slik deres egen onkel hevdet i et intervju denne uka, slår avisa fast.

Alt dette må indiske myndigheter ha fått kjennskap til da de sendte en utsending til Norge, mener avisen.

– Men det ble likevel ikke gjort noe forsøk på å nyansere framstillingen eller endre folks oppfatning av saken, heter det i storavisens kritiske artikkel.

Les flere nyheter

Personvernpolicy