Ambulanse trodde Christoffer hadde tatt sitt eget liv

Ambulansefolkene som rykket ut til huset der Christoffer Gjerstad Kihle lå livløs i sengen sin, trodde åtteåringen hadde tatt sitt eget liv.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var opplysninger fra stefaren om at gutten hadde tørkepapir i svelget og i neseborene da han ble funnet som førte til antakelsen om at han hadde forsøkt å begå selvmord. At Christoffer Gjerstad Kihle var diagnostisert med ADHD synes å ha forsterket troen på selvmordsteorien til leger og ambulansepersonell. Det kom fram av lydloggene som ble spilt av i Tønsberg tingrett onsdag.

Lydloggene ble funnet etter påtrykk fra advokat Thomas Randby, som forsvarer Christoffers mor, og er ikke spilt av tidligere i rettsprosessene etter dødsfallet.

Les også: Mormor tror Christoffer ble truet til taushet

– Han har hele munnen full av papir. Han begynner å bli blå, sier den nå tiltalte moren i det første nødanropet til alarmsentralen.

I de senere 19 opptakene fra samtaler mellom ambulansepersonell, politi, sykehuset i Tønsberg og leger på stedet viser at antakelsen om at åtteåringen har tatt sitt eget liv fester seg. Det bekreftet også første polititjenestemann på stedet, Tom Richard Skuggedal, da han ga retten sitt vitneprov onsdag ettermiddag.

Les også: - Evnene til Christoffers mor avgjørende for skyld

– Meldingen til oss var selvmord. Selv gjorde jeg meg noen tanker om hvordan en åtteåring var i stand til å gjøre noe slikt på egen hånd, sa han.

Da gutten var undersøkt og obdusert noen dager senere, finner politiet blant annet skallebruddet, som rettsmedisinerne har funnet var den egentlige årsaken til dødsfallet.

Les også:

Mor: - Spurte om skadene, men fikk ikke svar

Christoffers mor nekter straffskyld

Riksadvokaten tiltaler Christoffers mor

Skjerpet straffen


Les flere nyheter her

Personvernpolicy