Åpen for alle - alltid

Høyesterett gir terrorofre medhold i krav om taushet

Inngangspartiet  til statsministerens kontor like etter at bomben smalt 22. juli 2011. Foto: Morten Holm (Scanpix)
Inngangspartiet til statsministerens kontor like etter at bomben smalt 22. juli 2011. Foto: Morten Holm (Scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

De syv ofrene som nekter andre berørte i terrorsaken innsyn i sine politiavhør, har fått medhold i Høyesterett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Høyesteretts ankeutvalg avgjorde fredag i forrige uke at dokumentene fra politiavhørene som de syv har gjennomgått etter 22. juli, ikke skal deles med de om lag 170 bistandsadvokatene og de 700 fornærmede i saken, melder NRK.

Syv av de overlevende etter terrorangrepet i regjeringskvartalet 22. juli i fjor gikk til sak for å stanse at bistandsadvokatene og de andre berørte etter terrorangrepene skulle få innsyn i deres politiavhør.

De mente opplysninger om helsetilstand, deres personlige fortelling om hvordan de opplevde eksplosjonen av Breiviks kunstgjødselbombe og om psykiske ettervirkninger ikke er opplysninger som andre parter i saken trenger som en del av rettsprosessen.

Mens de sju tapte søksmålet mot bistandsadvokatene i saken i tingretten, ga lagmannsretten dem medhold. Bistandsadvokatene brakte saken inn for Høyesterett, men der ble anken avvist. Det innebærer at avgjørelsen fra lagmannsretten blir stående.

Les flere nyheter