Full splid i barnevernssaken

ENGASJERER: Barnevernssaken i Stavanger har skapt et voldsomt engasjement i både Norge og India. Her fra besteforeldrenes protest utenfor den norske ambassaden i New Delhi i starten av mars. (Foto: AFP Photo)
ENGASJERER: Barnevernssaken i Stavanger har skapt et voldsomt engasjement i både Norge og India. Her fra besteforeldrenes protest utenfor den norske ambassaden i New Delhi i starten av mars. (Foto: AFP Photo)

Faren til de to indiske barna, som i fjor ble hentet av barnevernet i Stavanger, vil nå skilles fra kona og hevder hun har psykiske problemer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det indiske paret, bosatt i Stavanger, mistet i mai i fjor foreldreretten til sine to barn.

Siden den gang har de ligget i krig med byens barnevern, og har tidligere forklart at barna ble tatt fra dem på grunn av kulturelle fordommer fra norsk side.

Nå hevder derimot Anurup Bhattacharya at hans kone har store psykiske problemer, og at han tidligere har forsøkt å holde dette skjult i håp om at paret skulle få tilbake foreldreretten til sine to barn, melder First Post India.

- Det er ikke bare kulturelle forskjeller som fikk barnevernet til å reagere. Min kone har et alvorlig psykologisk problem. Hun er ekstremt umoden, og all medieoppmerksomheten har gått til hodet på henne. Nå har jeg fått nok, sier Bhattacharya til The Hindu.

- Hun angrep meg

I samme intervju hevder Bhattacharya at han bestemte seg for å fortelle sannheten til barnevernet i Stavanger etter å ha blitt fysisk angrepet av sin kone forrige helg.

- Det er ikke første gang dette har hendt. Hun har angrepet meg mange ganger før. Hun bråkte så kraftig at naboene kom, og da fortalte min kone at det var jeg som hadde slått henne, sier Bhattacharya til The Hindu.

Nå vil han separeres, og vil ha tilbake omsorgen for sine to barn. Barnevernet i Stavanger har derimot anbefalt at onkelen overtar omsorgen for de to indiske barna.

Les også: - Norsk barnevern er som Gestapo

Diplomatisk nøtt

Saken har utviklet seg til å bli en diplomatisk nøtt av de sjeldne, og har skapt utfordringer i forholdet mellom norske og indiske myndigheter . Saken har fått voldsom oppmerksomhet i India, og i starten av mars gjennomførte barnas besteforeldre en fire dager lang protest utenfor den norske ambassaden i New Delhi.

I den forbindelse uttalte bestefaren blant at han mener det norske barnevernet har begått statlig kidnapping av hans barnebarn

Nylig ble også to indiske diplomater sendt til Norge for å overvære høringen i Stavanger tingrett 23.mars, der det trolig blir avgjort hvem som får ansvaret for barna videre.

Onkelen tviler

Mye tyder på at det blir onkelen deres, som i lengre tid har vært i Norge for å bli vurdert av barnevernet, men ifølge indiske medier har nå også han begynt å tvile på om det beste for barna er å bli med ham tilbake til India.

- Jeg er bekymret fordi jeg vet ikke hvor mye støtte jeg vil få i India. Hvis morens familie kommer til mitt hjem for å ta tilbake barna, hva skal jeg da gjøre? sier onkelen til The Hindu.

Barna, nå to og fire år gamle, er fortsatt plassert i fosterhjemmet der de har vært siden 11.mai i fjor.

ABC Nyheter har vært i kontakt med det indiske parets advokat, Svein Kjetil Lode Svendsen, som foreløpig ikke ønsker å uttale seg.

Les også: - Dette er statlig kidnapping


Les flere nyheter

Personvernpolicy