Frp-er mener han kan ha blitt gandet på Sametinget

Thorvald Aspenes mener at sametingspolitiker Olaf Eliassen (innfeldt) har påført ham helseplager. Foto: Frp og Sametinget.
Thorvald Aspenes mener at sametingspolitiker Olaf Eliassen (innfeldt) har påført ham helseplager. Foto: Frp og Sametinget.

Fremskrittsparti-politikeren Thorvald Aspenes fikk søvnproblemer og betennelse i hals, ører, øyne og bihuler etter at han møtte sametingspolitiker Olaf Eliassen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aspenes er varaordfører i Porsanger og fikk 22. februar omvisning på Sametinget. Der møtte han Eliassen.

– Jeg hilste på Olaf, og så at han var opptrukket. Husker ikke om han hilste tilbake, men han sa: – Det dere holder på med i Porsanger, det skal du få svi for. Så sa han noe på samisk. Og dette gjorde han hele tre ganger. Jeg tok det litt som en spøk der og da, og svarte at han ikke burde hisse seg opp. Jeg spurte også om han prøvde å gande meg, sier Aspenes til Finnmark Dagblad.

Les også: Drept i hekseprotest

Bakgrunnen er at Aspenes hadde stemt for å legge ned skolen i Børselv og deler av skolen i Billefjord.

– Jeg drar ikke umiddelbart en sammenheng mellom hendelsen i sameparlamentet og de plagene jeg har hatt i ettertid, men tanken på ganding har streifet meg. Man vet jo ikke, sier Aspenes.

Han mener trusselen er like alvorlig som trusselen mulla Krekar rettet mot Erna Solberg. Aspenes har derfor orientert Sametinget. I et svar beklager plenumsleder Jarle Jonassen at Aspenes har følt seg truet.

Les også: Ber Saudi-Arabia droppe dødsstraff for «trolldom»

Eliassen forteller at han både er imot ganding og at han ikke har kraft til å utøve ganding. Han beklager og sier det var Frps politikk han ville kritisere.

Les også:

Brent levende for svart magi

Får hjelp fra høyere makter

Les flere nyheter her

Personvernpolicy