– Norsk barnevern er som Gestapo

Artikkelen fortsetter under annonsen

Putintilhengere demonstrerte utenfor norske utenriksstasjoner i flere russiske byer mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I Moskva og andre russiske byer ble det mandag avholdt demonstrasjoner mot det norske barnevernet, melder TV 2 Nyhetene.

Demonstrasjonene var i regi av ungdomsorganisasjonen til regjeringspartiet Det forente Russland, «Den unge garden».

Aksjonistene hevder at minst 15 barn av russiske mødre befinner seg i Barnevernets varetekt, etter mistanke om omsorgssvikt.

– Russiske mødre i Norge er fratatt sine barn under latterlige påskudd. De 15 er bare tilfellene som er kjent. I realiteten dreier det seg om langt flere ettersom mange ikke tør å være åpne om problemene sine i frykt for å miste samværsretten helt, hevder Maksim Rudnjev i ungdomsorganisasjonen i en uttalelse, melder TV 2 Nyhetene.

Les også: - I mange år slo vi barna med jevne mellomrom

En av de berørte mødrene, Irina Bergseth, ledet demonstrasjonen utenfor ambassaden i Moskva. Demonstrantene krever forhandlinger om tilbakeføring av barna til de russiske mødrene på diplomatnivå.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Den eneste muligheten er at Norge og Russland må innlede diplomatiske forhandlinger. Hvis dette er systematisk, så må vi finne noen løsninger, sier hun til TV 2 Nyhetene.

– Barnevernet er som Gestapo, fortsetter hun.

Les også: - Dette er statlig kidnapping

Norsk barnevern førte også til diplomatiske samtaler mellom Norge og India tidligere år, da indiske medier skrev mye om omsorgsovertakelsen av to indiske barn i Stavanger. Forholdet ble tatt opp da utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) i slutten av forrige måned møtte en indisk spesialutsending om saken.

Les flere nyheter