Spania ville ettergi milliarder til fotballklubbene:

Messi og Ronaldo utløste euro-raseri i Tyskland

Fotballmillionærer som Christiano Ronaldo (til høyre) og hans klubbkamerater i Real Madrid skulle sponses med skattemilliarder av en kriserammet stat. Det ble det ikke noe av. Foto: AP Photo
Fotballmillionærer som Christiano Ronaldo (til høyre) og hans klubbkamerater i Real Madrid skulle sponses med skattemilliarder av en kriserammet stat. Det ble det ikke noe av. Foto: AP Photo

Ikke før hadde Spania fått lov av EUs finansministre til å øke sitt statlige underskudd enda mer, før Sportsdepartementet ville ettergi 750 millioner i utbetalt skatt fra toppklubbene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skal tyske skattebetalere måtte punge ut for millionlønninger til Messi og Ronaldo?

Slik lyder det indignerte utfallet i den tyske tabloidavisa Bild sist tirsdag.

Det kom etter at den spanske statssekretæren for sport, Miguel Cardenal, sa at den spanske regjeringen arbeidet for å slette skattegjeld for 750 millioner euro (5,7 milliarder kroner) som spanske klubber skylder.

Storklubber som Barcelona og Real Madrid som pøser ut millioner på millioner til sine spillere, vil i så fall bli subsidiert av en kriserammet stat, skriver EUobserver.

Les også: Frykter ny eurokrise

– Sprøtt, men sant!

Indignerte tyskere: Skal skattebetalerne våre sponse lønn til spanske fotballklubber?Indignerte tyskere: Skal skattebetalerne våre sponse lønn til spanske fotballklubber?

Bild minner om at Spania dagen før fikk lov av EU-ministrene til å øke sin statsgjeld fra 4,4 til 5,3 prosent av brutto nasjonalprodukt, samtidig som økonomien skrumper med 1,7 prosent og arbeidsløsheten.

– Det betyr at Spania kan bli avhengig av en redningspakke betalt av Tyskland, slik Hellas ble. Så utrolig det enn kan høres, kan det altså skje at tyske skattebetalere må spe på lønna til fotballspillere i Spania, tordner Bild.

EUoberver skriver at 20 toppklubber i Spania skylder 3,5 milliarder euro i skatt fra 2010. Problemene skyldes hovedsakelig innkjøp av utenlandske spillere i dyre dommer.

Les også: EU sier nei takk til 57 milliarder euro året

Finanskrise ble fotballpolitikk

Raseriet mot en spansk skatteamnesti til fotballklubbene vokste seg så stort, at sportspolitikeren Cardenal torsdag måtte snu.

Da forsikret han at fotballklubbenes utestående skatteinnbetalinger ikke skal slettes. Dermed må Real Madrid fortsatt trekke skatt av sin Ronaldo, og Barcelona av Messi - og forhåpentligvis sende skattepengene dit de hører hjemme.

Les også: - Spareplanen kan bli tøff

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden