Barth Eide:

- Øvelsen fortsetter

Forsvarsminister Espen Barth Eide var selv til stede under militærøvelsen Cold Response torsdag. Da han kom tilbake til Oslo, fikk han beskjed om at et Hercules-fly var savnet. Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)
Forsvarsminister Espen Barth Eide var selv til stede under militærøvelsen Cold Response torsdag. Da han kom tilbake til Oslo, fikk han beskjed om at et Hercules-fly var savnet. Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)

Forsvarsminister Espen Barth Eide (Ap) vil ikke avblåse militærøvelsen Cold Response selv om fem offiserer er savnet etter flyulykken torsdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Dette vil prege øvelsen veldig sterkt. Vi vil markere det som har skjedd og gjøre naturlige tilpasninger. For øvrig mener vi det er riktig at øvelsen fortsetter, sier Espen Barth Eide til NTB.

16.300 soldater fra 14 nasjoner deltar i Cold Response, den største vinterøvelsen i Norge på ti år. Et Hercules-fly med fem norske offiserer forulykket torsdag på vei fra Evenes til Kiruna.

– Det er en stor leteoperasjon på gang. Vi har fremdeles ikke kommet fram til havaristen. Derfor er tilstanden til de fem offiseren om bord uavklart. De har status som savnet, sier forsvarsministeren.

Les også: Forsvarsdepartementet trekker døds-melding

Terrenget det letes i er ulendt, og været var torsdag svært dårlig.

– Det er lettere vær nå, men til gjengjeld er det mørkt. Søket fortsetter til havaristen er funnet, sier Barth Eide til NTB torsdag kveld.

Søket ledes av svensk redningstjeneste, med bistand fra norske og internasjonale styrker som deltar i militærøvelsen.

Les også: Forsvaret offentliggjør navnene på de savnede

– Vi vet omtrent hvor flyet er, og vi har tilstrekkelig med data til å si at det er forulykket. Alle relevante ressurser er med i letingen.

Forsvarsministeren overvar selv militærøvelsen tidligere torsdag, sammen med sin nederlandske kollega.

– Idet jeg landet i Oslo fikk jeg beskjed om at et fly var savnet og noe senere at det var forulykket. Mine tanker går til de nærmeste pårørende. Jeg føler med dem i den dype usikkerhet og fortvilelse som de nå går igjennom.

Les også: 16.000 soldater øver på vinterkrig i nord

Letemannskapene har fortsatt ikke funnet det norske transportflyet.

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden