Tymosjenko anklages for drapsbestilling

Tidligere statsminister i Ukraina Yulia Tymoshenko sitter allerede i fengsel. Nå beskyldes hun for å ha bestilt drapet på en politikerkollega (Foto: Scanpix).
Tidligere statsminister i Ukraina Yulia Tymoshenko sitter allerede i fengsel. Nå beskyldes hun for å ha bestilt drapet på en politikerkollega (Foto: Scanpix).

Ukrainske påtalemyndigheter mener at Julija Tymosjenko har vært med på å bestille drapet på en politiker og to andre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere statsminister i Ukraina Julija Tymosjenko blir anklaget for å ha betalt tre drap, blant annet på en politiker i 1996, melder Al Jazeera.

Hennes advokat Serihiy Vlasenko sier at anklagene er fullstendig usanne, og mener at dette er et forsøk på å sverte Tymosjenko rykte i befolkningen.

Han sammenligner ukrainske påtalemyndigheter med et billig PR-byrå som «sprer skitne rykter uten å forholde seg til juridiske fakta».

Les også: Tok pause i «lynsje-rettssak»

Politiker og hans kone drept

Assisterende aktor Renat Kuzim hevder at selskaper under Tymosjenko kontroll skal ha overført penger for å få leiemordere til å drepe den ukrainske politikeren og forretningsmannen Yevhen Shcherban, en av hans assistenter og hans kone. De tre ble skutt på en flyplass i 1996.

- Vi har troverdige opplysninger om at de samme kontoene som Tymoshenko kjøpte smykker og luksusvarer fra, også ble brukt til å betale for disse drapene, sier Kuzmin.

Les også: Tyrkia utviste toppløse aktivister

Sitter fortsatt i fengsel

YuliaTymosjenko soner allerede en sju år lang dom etter at hun ble dømt for misbruk av sitt embete i oktober 2011.

Hun mener at hennes fengsling er president Viktor Yanukovych sin måte å hindre Tymosjenko fra å stille til presidentvalg senere i år.

Ukrainske påtalemyndigheter mener at Tymosjenko har stått i ledtog med tidligere statsminister i Ukraina Pavlo Lazarenko i bestillingen av drapene. Lazarenko soner for tiden en ti år lang korrupsjonsdom i USA.

Tymosjenko er ennå ikke formelt tiltalt i saken.

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden