Rolling Stones utsetter jubileumsturné

Det blir ingen Rolling Stones-turné i jubileumsåret 2012. (Foto: Ap)
Det blir ingen Rolling Stones-turné i jubileumsåret 2012. (Foto: Ap)

Keith Richards sviktende helse oppgis som mulig grunn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I år feirer Rolling Stones 50 turbulente år sammen, og det har lenge vært antatt at det ville feires med en omfattende turné. Men nå oppgir bladet Rolling Stone at håpet er at de kan ta fatt på veien neste år.

- Vi er bare ikke klare for turné nå. 2013 er et mer realistisk mål, sier Keith Richards i et intervju med bladet.

Gitaristen sier ingenting om hvorfor de ikke er klare, men ifølge Rolling Stone skal det skyldes Keith Richards helsetilstand. Han fikk en liten knekk etter hodeskaden han pådro seg på ferie på Fiji-øyene i 2006, og det stilles derfor spørsmål ved om Richards er sterk nok til å klare en ny maratonturné verden rundt.

Leirkonserter

Ifølge bladet Rolling Stone er det uansett ikke sikkert at det blir turné i 2013 heller. Reisinga frister ingen og Keiths hilse bekymrer alle, og kilder rundt bandet Stones sier at et mer trolig scenario derfor er at de «slår leir» på noen få steder, og spiller et titalls konserter på hvert av de utvalgte stedene.

Les også: Robert Wilson først på norsk

At det ikke blir noe av årets planlagte jubileumsturné, tar Keith Richards med stor ro. Han påpeker at 2013 fungerer like godt som jubileumsår.

- Charlie Watts ble ikke med i bandet før januar 1963, så for oss er det da bandet ble født, mens unnfangelsen skjedde i 1962.

Les flere kulturnyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden