PST tar selvkritikk i ny rapport

Bygget til Politiets sikkerhetstjeneste (PST) i Nydalen i Oslo. Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix
Bygget til Politiets sikkerhetstjeneste (PST) i Nydalen i Oslo. Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) kommer ifølge Aftenposten med skarp kritikk av seg selv i sin interne 22. juli-evaluering, som offentliggjøres fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Innhenting, behandling og bearbeiding av informasjon står sentralt når PST legger fram sin 22. juli-evaluering. Rapporten, som er på cirka 40 sider, inneholder selvkritikk både av arbeidet forut for 22. juli og av hvordan PST håndterte terrorangrepet i dagene og ukene etterpå, skriver Aftenposten.

I rapporten svarer PST på om de kunne avverget terrorangrepet, og hvordan de i så fall kunne gjort det. Samtidig beskriver den en rekke forhold som ikke har fungert godt nok, særlig knyttet til problemstillinger rundt systemene for innhenting, behandling og bearbeiding av informasjon, etter det Aftenposten erfarer.

Les også: Frykter kopi-terror

Det blir også problematisert i hvor stor grad PST er rustet til å følge med på utviklingen i etterretningen, blant annet når det gjelder informasjonsstrømmen på internett. Rapporten vil blant annet ta opp hvorvidt PST kunne fanget opp Anders Behring Breivik før han utførte terrorhandlingene. Den vil også inneholde forslag til fremtidige tiltak.

– I forbindelse med 22. juli-håndteringen har vi funnet flere forbedringspunkter, sier Martin Bernsen, informasjonssjef i PST, til Aftenposten.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden