Bjørgen vant i Stockholm og økte til Kowalczyk

Marit Bjørgen går i mål som vinner av Slottssprinten i verdenscupen i langrenn onsdag. Bak følger Russlands Julia Ivanonva (t.v.) som kom på andre plass og svenske Charlotte Kalla som kom på fjerde. Foto: Claudio Bresciani (Scanpix)
Marit Bjørgen går i mål som vinner av Slottssprinten i verdenscupen i langrenn onsdag. Bak følger Russlands Julia Ivanonva (t.v.) som kom på andre plass og svenske Charlotte Kalla som kom på fjerde. Foto: Claudio Bresciani (Scanpix)

Marit Bjørgen vant onsdagens sprint i klassisk stil. Dermed økte hun avstanden i verdenscupen til Justyna Kowalczyk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Slottssprinten i den svenske hovedstaden var den 1. etappen av minitouren som avslutter årets verdenscup i langrenn. De tre siste etappene avvikles i Falun. Russiske Jula Ivanova ble nummer to onsdag, mens Maiken Caspersen Falla tok tredjeplassen.

– Jeg er overrasket over at jeg klarte å vinne, for Ivanova virket sterk, men jeg var best de siste 20 meterne, sa Bjørgen til FIS rett etter målgang.

Les også: Bjørgen suveren i Kollen

Hun ble også spurt om hun hadde avgjort verdenscupen.

– Alt kan skje, men jeg ser fram til løpene i Falun, sa hun.

Kowalczyk ble nummer ni totalt etter å ha tatt femteplassen i kvartfinalen. Den polske løperen, som ofte sliter med teknikken, gjorde akkurat som i Drammen. Hun fikk problemer ute av en sving og falt. Niendeplassen ga 28 poeng, mens Bjørgen tok 50 poeng.

Les også: Bjørgen vant i Drammen

Nå skiller det 160 med totalt 300 poeng igjen å kjempe om i de tre rennene i Falun til helgen.

Amerikanske Kikkan Randall vant sprintcupen sammenlagt.

Les også: Bjørgen vant i Lahtis

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden