Proffenes hemmelige sminketriks

SMINK DEG SOM PROFFENE: Få de proffe tipsene til hvordan du får hud, hår og sminke som modellene på catwalken.( © Foto: Fashionactive).
SMINK DEG SOM PROFFENE: Få de proffe tipsene til hvordan du får hud, hår og sminke som modellene på catwalken.( © Foto: Fashionactive).

Makeupartistene vet å skjule blå ringer, dempe røde øyne og få porene til å se mindre ut.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv om det kan være vanskelig å forestille seg, er også modeller helt vanlige jenter.

De får kviser, hovne øyne, sliter med tørr og gusten hud og har dårlige hårdager som alle oss andre.

Hemmeligheten ligger i makeupartistene og hårstylistene, som har mange hemmelige triks i ermet.

Det er tross alt jobben deres å få modellene til å se bra ut, og det på kortest mulig tid.

Slik får du modellhud

Første steg til en glødende modellhud er alltid hudpleie. Om huden ikke ser bra ut, vil ikke sminken gjøre det heller. Hemmeligheten bak huden du ser på catwalken er at den er mettet med fukt.

Før sminkes legges renses huden godt, og som regel får modellene lagt en fuktmaske på huden som får ligge i ti minutter før de begynner.

Tom Pecheux, som er ansvarlig makeupartist på flere av de store visningene, gir modellene en rask ansiktsmassasje før han setter i gang. Det får fart i blodsirkulasjonen og gir en naturlig glød til huden.

Vet du at du skal noe spesielt hvor du vil at huden din skal stråle, så begynn gjerne noen dager i forkant. Legg fuktmaske på huden i ti minutter daglig og sørg for å drikke nok vann. Et fuktserum under dagkremen gir huden et skikkelig fuktboost.

Triksene som hjelper

Noen dråper olje i ansiktskremen er løsningen når modellene skal ha ekstra fuktet hud på catwalken. En beroligende olje er perfekt for stresset modellhud

Såkalte askepottprodukter er også en favoritt til visninger hvor huden virkelig skal stå i fokus. Disse kremene virker sammentrekkende på huden og porene, slik at huden virker glattere og strammere på et blunk.

Redningen mot hovne øyne er å putte isbiter i en klut og legge den over ansiktet til modellen. Dette er perfekt når modellen skal gjøre fotoopptak tidlig om morgenen. Det vekker både huden og blodsirkulasjonen, og er det beste tipset mot hovenhet.

I tillegg til mye fuktighet brukes det også baseprodukter, også kalt primere, på huden før sminken. Det vil gi huden en glattere overflate og minske synligheten av porer og ujevnheter.

=

PROFFE TIPS: 1. Sisley Black rose cream mask, kr 865. 2. Elizabeth Arden Eight hour cream, kr 325. 3. Dermalogica Ultra calming mist, kr 305. 4. Ren Max moisture concentrate, kr 555. 5. Ole Henriksen Exfoliating lip salvation, kr 198. © Foto: Fashionactive og produsentene

Proffenes sminkefavoritter

Foundation: Når huden er ferdig fuktet, er det på tide å jevne den ut med foundation. En fuktet hud trenger mindre foundation, og proffene foretrekker å bruke så lite som mulig. Ofte blandes foundationen med en krem eller primer, og legges med fuktig svamp for å bli mindre dekkende.

Concealer: Det er små enkle grep som skiller proffene fra andre. De fleste vet at man skal legge concealer under øynene, men det er også andre områder som er viktig å jevne ut. Legg en lysreflekterende concealer i øyekroken helt opp til nesebeinet, og på området fra nesevingene og rundt til neseborene. Begge disse områdene vil åpne og lysne opp ansiktet, og gi huden det lille ekstra.

Leppestift: Teknikkene skiller seg også fra sesong til sesong. Leppestift er et nøkkelprodukt denne våren, og den fresheste måten å bruke den på akkurat nå, er ved hjelp av fingrene. Ta leppestiften på fingertuppen og klapp fargen lett på leppene. Det gir straks en mer oppdatert look.

Blush er et must om man vil se fresh ut, og på catwalken brukes det gjerne kremblush i kinnene. På Victoria's Secret-modellene legges det kremblush med fingrene midt på eplekinnet for å få den friske, sukkersøte looken.

Highlighter: Et produkt du vil finne i kofferten til enhver makeupartist, er en highlighter. Det brukes mye for å fremheve huden i det sterke lyset på catwalken. Legg highlighteren over kinnbeina, i øyekroken, midt på overleppen og på andre områder du ønsker å fremheve.

Få frem blankheten: Ofte har modellene på catwalken er blank finish på huden, gjerne i kombinasjon med highlighter. For å få denne blankheten, er Elizabeth Ardens Eight hour cream en favoritt blant makeupartistene. Smør den øverst på kinnbeina, på øyenlokkene og på leppene, og bland den gjerne med andre produkter for å få ekstra skinn.

Utnytt produktene dine bedre

Pat McGrath regnes som en av verdens ledende makeupartister, og skapte furore i fjor høst da hun sendte modellene ut med lakserosa lepper på catwalken for Nina Ricci. For leppestiften alle ville ha etterpå finnes nemlig ikke, McGrath hadde blandet fargen selv med tre forskjellige leppestifter.

Makeupartistene vet å leke seg med farger og innhold, og ofte mikser de helt egne farger til en visning. Gjør gjerne det samme selv. Har du noen leppestifter du ikke er fornøyd med, så kjøp en tom plastbeholder og bland din helt egen leppefarge. Det samme kan gjøres med neglelakk, foundation lipgloss og andre flytende produkter. Du kan også blande leppepomade i leppestiften eller glossen for et mer fuktgivende produkt.

Foundation på leppene

For å få en farge på leppene som er mest mulig lik fargen på selve leppestiften, kan du legge et lett lag foundation i ytterkanten på leppene dine først. Det nøytraliserer din egen leppefarge. For å få fyldigere lepper er trikset å legge gloss midt på leppene.

Bruk vippetang

Vippetangen er et must i enhver sminkekoffert. Bruk den enten du egentlig trenger den eller ei, den gir øynene et løft og et våknere blikk. For en naturlig look liker mange å legge svart maskara i røttene på vippene, men bruke en brun maskara lenger ut. Det ser ekte ut, samtidig som øynene rammes pent inn.

Maskara på maskara

Få maksimalt ut av vippene dine ved først å bruke en volummaskara på vippene, og så legge et lag forlengende maskara over. Disse maskaraene er bygd opp på forskjellige måter og slik får du utnyttet begge deler.

Naturlig og naturlig fru Blom...

Den helt naturlige looken som ofte ses på catwalken virker enkel å få til, men også den krever en del jobb. Huden må alltid jevnes ut, brynene må gres på plass, og både øyne og benstruktur må markeres for å fortsatt se opplagt ut.

Marker brynene dine

Bryn er også viktig, og markerte bryn er også en stor trend også i vår. Enten du bruker øyenbrynsskygge eller ikke, er det viktig å gre brynene i fasong og feste dem. Et profftips er å spraye litt hårspray på en ren maskarakost før du grer brynene i den fasongen du vil ha dem.

Mot røde øyne

Om du har røde øyne, kan det lett dempes ved å bruke en beinfarget kajal på våtkanten til øyet, eller bruke øyendråper som demper rødhet.

Perfekt eyeliner

Å legge en perfekt eyeliner på kort tid er vanskelig, selv for de aller proffeste. Et triks er å først legge eyelineren med en kajal, før du går over med en flytende liner for å få den skarpe streken. Det er mye enklere å legge eyeliner når formen allerede er klar.

Sats på kremskygger

Synes du det er vanskelig å legge øyenskygge, bør du satse på kremskygger. De er enklere å blende ut, og gir ikke like skarp farge som pudderskygger gjør.

=

PROFF: Pat McGrath regnes som en av verdens ledende makeupartister. 1. Laura Mercier Secret brightening powder, kr 235. 2 Mac Strobe cream, kr 295. 3. Estee Lauder Ideal light brush-on illuminator, kr 280. © Foto: Fashionactive og produsenten

Les også:

Fem steg til vakker hud

Produktene du bør ha på badehyllen

De verste sminketabbene

Framhev dine beste trekk

Denne saken er fra Klikk.no

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden