Inga Marte kan bli sjef når Jens er borte

SVs Inga Marte Thorkildsen kan bli Stoltenbergs stedfortreder i perioder dersom hun blir statsråd. Foto: Erlend Aas / SCANPIX
SVs Inga Marte Thorkildsen kan bli Stoltenbergs stedfortreder i perioder dersom hun blir statsråd. Foto: Erlend Aas / SCANPIX

SV-nestleder Inga Marte Thorkildsen kan rykke opp som Jens Stoltenbergs stedfortreder om hun blir statsråd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette skal ifølge Dagens Næringsliv komplisere den nye statsrådskabalen.

SVs sjef i regjering er også Stoltenbergs stedfortreder og dermed den fremste i statsråd på Slottet hver gang Stoltenberg er på reise eller skulle bli syk. Med SV-leder Audun Lysbakken ute av regjeringen må partiet finne en annen.

Særlig nyvalgt nestleder Inga Marte Thorkildsen blir av mange i SV sett på som aktuell til å gå inn i regjering. Hvis Thorkildsen blir statsråd, ligger det an til at hun går inn i underutvalget i regjeringen. Om ikke Stoltenberg velger å endre på rangordningen i regjeringen, vil den ferske SV-nestlederen rykke opp som nummer to i regjering.

Les også: Audun Erobreren

Stortingets visepresident Per-Kristian Foss (H) sier han tar det for gitt at Stoltenberg ikke kan leve med en fersk nestleder uten statsrådserfaring som stedfortreder.

– Regjeringen vil ikke bli tatt på alvor hvis Inga Marte Thorkildsen blir fungerende statsminister i Stoltenbergs fravær. Da tror jeg ikke Stoltenberg vil våge å reise ut av landet på en lengre tur, sier Foss til Dagens Næringsliv.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden