Vil innføre billigtaxi i Oslo

FLERE ELLER BILLIGERE: Selskapet Økotaxi har søkt om 150 nye taxiløyver i Oslo, og lover billigturer. Taxiforbundet mener derimot det allerede er mer enn nok taxier i Oslo.(Foto: Scanpix)
FLERE ELLER BILLIGERE: Selskapet Økotaxi har søkt om 150 nye taxiløyver i Oslo, og lover billigturer. Taxiforbundet mener derimot det allerede er mer enn nok taxier i Oslo.(Foto: Scanpix)

Økotaxis sjef Roger Dørum Pettersen vil revolusjonere taxibransjen med turer til under hundrelappen, men møter motstand fra egen bransje.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå har selskapet søkt om 150 taxiløyver i hovedstaden for blant annet å tilby billige fastpristurer i Oslo sentrum.

- Taxiprisene i Oslo har gått helt av skaftet. Når samtidig drosjene står stille uten tur 65 posent av tiden, er noe galt. Da må det tenkes nytt, sier Pettersen til VG Nett.

99 kroner turen

Får Økotaxi løyvene de har søkt om, forplikter de seg til å kjøre folk for 99 kroner turen innenfor Ring 2 i Oslo sentrum eller på turer opp til 3 kilometer, ifølge Pettersen.

Men Norges Taxiforbund går imot søknaden. De mener at det er taxier nok i Oslo.

- At drosjene står uvirksomme 65 prosent av tiden viser med all tydelighet at det er for mange taxier i Oslo, sier styreleder Glenn Tuxen i Taxiforbundets Oslo-avdeling til VG Nett.

Les også: Ingeniører må kjøre taxi

Oppgitt over Taxiforbundet

Derfor har Taxiforbundet nå sendt et protestbrev til Oslo kommune, der de ber politikerne avslå Økotaxis søknad.

Pettersen i Økotaxi er oppgitt over uviljen mot forslaget hans.

- Drosjenæringen driver selv aktiv antireklame, og er ikke interessert i å ta grep. I stedet dyrker de en uklar prisstruktur, som skal melke passasjerene mest mulig, slår han fast.

Les også:

Halve taxikøen stakk under kontroll

Bhatti har søkt på jobb som taxisjåfør

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden