Bombe-inferno i Midt-Østen

Netanyhau hører ikke på Støre - bomber videre i Gaza

- Stopp volden, oppfordrer Jonas Gahr Støre. Israels statsminister Benjamin Netanyahu, her under et møte nylig, vil ikke det. Foto:Utenriksdepartementet/Frode Overland Andersen
- Stopp volden, oppfordrer Jonas Gahr Støre. Israels statsminister Benjamin Netanyahu, her under et møte nylig, vil ikke det. Foto:Utenriksdepartementet/Frode Overland Andersen

- Vi vil fortsette å slå til mot terrorister i Gaza med stor styrke og aggressivitet, slår den israelske statsministeren fast mandag ettermiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg oppfordrer alle parter til å avstå fra nye voldshandlinger. Det er viktig å stanse voldsbruken og hindre ytterligere tap av menneskeliv.

Det budskapet rykket utenriksminister Jonas Gahr Støre ut med mandag ettermiddag, etter fire dager mot opptrapping av krigshandlingene begge veier.

Men han får ingen tilslutning for det fra den israelske statsministeren, Benjamin Netanyahu:

- Den israelske hæren IDF vil fortsette å slå til med stor styrke og aggressivitet mot terrorister på Gaza-stripen, slo Netanyahu fast ifølge Jerusalem Post.

Les også: Dødstallene stiger videre etter nye angrep på Gazastripen

Raketter fra Gaza

Siden fredag er om lag 100 israelere og palestinere blitt såret, og 23 mennesker i Gaza var bekreftet drept mandag ettermiddag.

Les også: De verste luftangrepene mot Gaza på tre år.

Fram til da hadde opprørske palestinske grupper i Hamas-kontrollerte Gaza avfyrt rundt 200 raketter mot Israel.

Det israelske flyvåpenet har slått grusomt tilbake med sine bombetokter. I mellomtida lar Netanyahu-regimet isralere opprette stadig nye, ulovlige bosettinger på det som ifølge internasjonale avtaler skulle vært palestinske områder.

- Ødelegger mulighetene

- Den økende voldsbruken sør i Israel og på Gaza-stripen er også ødeleggende for muligheten til å finne en løsning på utestående politiske spørsmål mellom israelere og palestinere, framholder utenriksminister Støre.

Hamas, som styrer Gaza, går inn for våpenhvile, men får ikke de palestinske opposisjonsgruppene i Gaza som fyrer av raketter mot Israel med seg. Heller ikke Israel er innstilt på våpenhvile.

Israels sikkerhetsminister Yitzhak Aharonovitchog slår fast at det riktignok ikke er Hamas som skyter ut raketter. Men siden de har ansvaret for Gaza, må de ta følgene.

Les også: Støre er i tvil om palestinsk samling blir noe av.

Ifølge Israels forsvar, IDF, har deres rakettskjold IronDome avskåret 54 av de palestinske rakettene fra Israel.

- Hvem ville ikke gjort det?

- Hvilket annet land ville ikke reagert kraftig hvis det ble angrepet av 130 raketter på 48 timer, spør en talsperson for IDF retorisk på nettsamfunnet twitter.

På YouTube publiserer begge sider videoer av voldsbruken. Israelerne viser skremte barn som løper mot tilfluktsrommene når en palestinsk rakett er på vei.

Palestinerne kan vise fram døde barn og gamle som følge av angrepene fra den enorme israelske overmakten.

Les flere nyheter her.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden