Kvinne livstruende skadet etter fjelltur

En 54 år gammel kvinne som ble reddet ned fra fjellet etter å ha gått seg bort i dårlig vær på skitur nord i Telemark, er livstruende skadd, opplyser Oslo universitetssykehus.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lørdag ettermiddag iverksatte Telemark politidistrikt en leteaksjon på Hardangervidda, både i Telemark og Buskerud. To kvinner hadde gått seg vill i områdene rundt Imingfjell-, Lufsjå- og Dagrøhytta, mellom Tessungdalen og Numedalen.

De to fjellvante kvinnene ba om hjelp klokken 17.13, ifølge politiet. Det ble sendt et Sea King-helikopter til området, men vinden var så kraftig at det var usikkert om helikopteret ville klare å gjennomføre søket.

Lokalt hjelpekorps, Røde Kors, Norske Redningshunder og politiets hundepatrulje var involvert i søket etter kvinnene.

Det tok fem timer fra kvinnene ba om hjelp til de ble funnet i det værharde fjellandskapet. Kvinnene ble tatt hånd om av helsepersonell, men den ene av dem, en 54-åring, ble fløyet til Rikshospitalet for videre behandling.

Sykehuset opplyser søndag formiddag at kvinnen var nedkjølt og skadene betegnes som livstruende.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden